Antoni Vives: “Barcelona vol compartir la seva visió i experiència amb les ciutats del món per assolir solucions estàndar en la gestió de l’aigua” : Servei de Premsa

Antoni Vives: “Barcelona vol compartir la seva visió i experiència amb les ciutats del món per assolir solucions estàndar en la gestió de l’aigua”

27/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha assistit avui a la cerimònia d’apertura del 2n Congrés Global WOP i l’assemblea general de GWOPA, l’organisme mundial d’ONU-Habitat per a la gestió de l’aigua. A l’acte també hi ha assistit el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers; el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Enric Llebot; el secretari general del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació de l’Estat, Gonzalo Robles;  i el director del servei de mobilització de recursos i relacions amb donants d’ONU-Habitat, Bert Diphoorn, entre altres personalitats.

El congrés, organitzat cada dos anys, aplegarà fins al divendres 29 de novembre representants de governs locals i nacionals, societat civil, empreses operadores d’aigua i clavegueram, institucions acadèmiques i de coneixement, organismes de crèdit i organitzacions sindicals, que treballaran en activitats d’intercanvi d’experiències i coneixement al voltant de les polítiques de l’aigua i el sanejament.

El tinent d’alcalde Antoni Vives ha destacat la importància del “treball conjunt entre el món públic i privat per generar xarxa i buscar solucions d’accés i gestió de l’aigua que millorin la vida de les persones”. Per a Vives, Barcelona hi té un paper clau en aquest treball perquè “té una visió i una experiència que vol compartir amb les ciutats del món per assolir solucions estàndar en la gestió de l’aigua”. “No podem comptar únicament en els projectes amb finançament públic i hem de treballar per assegurar-nos que hi haurà empreses públiques però també operadors privats amb responsabilitat social que hi treballin per garantir qualitat i innovació en la gestió de l’aigua i el sanejament”, ha afegit Vives. Per al tinent d’alcalde, “des de Barcelona volem ajudar a totes les ciutats del món amb la nostra experiència i els nostres coneixements i visió. Volem col·laborar per tenir solucions estàndar, replicables i escalables per ajudar els llocs amb una població en creixement i oferir-los solucions en l’accés i la gestió de l’aigua”.

Aquest és el primer acte que es realitza a la nova seu del Global Waters Operators Partnerships Alliance (GWOPA) d’ONU-Habitat a Barcelona, que va ser escollida com a seu permanent del secretariat d’aquest organisme mundial per a la gestió de les polítiques de l’aigua. La candidatura de Barcelona es va imposar per la trajectòria de la ciutat en la gestió eficient de l’aigua i el sanejament, i per haver mostrat un fort compromís financer, suport institucional i coordinació entre administracions tant des de l’Ajuntament, com la Generalitat i l’Estat, així com diverses institucions, entitats i el sector privat.

La Global Water Operators’ Partnerships Alliance és un organisme creat pel Consell Assessor de la Secretaria General de les Nacions Unides per promoure la col·laboració entre actors claus a nivell mundial en la gestió dels recursos hídrics. L’Ajuntament, de la mà de la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat, va proposar com a seu d’aquest organisme un dels pavellons modernistes del centre històric de l’Hospital de Sant Pau, de manera que la institució convisqui amb altres organismes importants en el camp científic i de recerca.

En aquest emplaçament també s’instal·larà la seu de l’oficina de resiliència d’ONU-Habitat, fruit de l’acord signat entre Ajuntament i l’organisme internacional per impulsar la innovació i les solucions en planificació urbana, regeneració, governança, accessibilitat i eficiència en els serveis urbans bàsics, la mobilitat i l’economia urbana.

L’acte de cloenda, dijous 28 de novembre, a les 18:00 hores, comptarà amb la participació del sots secretari general de Nacions Unides i director executiu d’ONU-Habitat, el programa de Nacions Unides pels Assentaments Humans, Joan Clos, i del tercer tinent d’alcalde, Antoni Vives.

 





Paraules clau

aigua/ gwopa/ onu-habitat/