El districte inicia un paquet de 20 actuacions de regeneració urbana i millora de l’espai públic i els equipaments al barri de les Corts : Servei de Premsa

El districte inicia un paquet de 20 actuacions de regeneració urbana i millora de l’espai públic i els equipaments al barri de les Corts

28/11/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Durant el mes de novembre i desembre, el govern municipal al districte de les Corts ha iniciat una sèrie d’actuacions de regeneració urbana i millora de l’espai públic i els equipaments municipals als barris. Aquestes obres de millora s’emmarquen dins del Pla de Manteniment i de Racons del Districte de les Corts, en marxa des de l’inici de mandat com a eina bàsica per respondre de manera ràpida i eficient a les necessitats i les urgències d’obres i/o actuacions de millora a l’espai públic dels barris. La voluntat d’aquest pla és donar una resposta propera a aquelles peticions de petita escala que requereixen d’una intervenció ràpida, concreta i acurada des de la perspectiva dels districtes.

També des de l’inici de mandat, el districte de les Corts va posar en marxa una auditoria de l’espai públic que recull les principals incidències a l’estat del carrer i les principals queixes ciutadanes per prioritzar les actuacions. Fruit d’aquesta auditoria, durant aquests dos últims mesos de l’any s’està actuant a nivell global a tot el districte en la renovació del mobiliari urbà malmès; l’ampliació dels jocs infantils a la Colònia Castells; la renovació de jocs infantils als jardins de Clara Campoamor i els jardins de Josep Munté; i l’adquisició d’elements lúdics i de fitness per equipar properament diferents espais del districte.

 

20 actuacions al barri de les Corts

Al barri de les Corts s’encetaran fins a 20 actuacions de diferent envergadura que ja han començat amb algunes obres com la renovació dels escocells de la plaça Comas o l’ampliació dels jocs infantils a l’espai públic de recent creació a la Colònia Castells. Aquestes actuacions acabaran previsiblement al mes de desembre o principis de 2014.

 

Abordem la segona fase de la pacificació de Déu i Mata

Durant el mes de novembre i desembre s’afronta l’última fase de la reurbanització del carrer Déu i Mata, entre avinguda de Sarrià i carrer Entença i del passatge de les Cinc Torres, entre el carrer Déu i Mata i el carrer Taquígraf Garriga, a tocar de l’avinguda Diagonal. Les obres han de convertir aquest carrer central per a la vida ciutadana del districte en un vial pacificat al trànsit amb una nova secció de plataforma única amb prioritat per als vianants.

Aquest mes de novembre es porta a terme els treballs a la vorera costat muntanya i al tram de calçada entre l’aparcament existent al costat muntanya i avinguda de Sarrià, i al costat Llobregat del passatge Cinc Torres. Es mantindrà un carril de circulació al carrer Déu i Mata entre Entença i l’aparcament de la banda muntanya entre Cinc Torres i avinguda de Sarrià. També es desviarà el pas dels vianants per la vorera del costat mar, a Déu i Mata, i a la vorera Llobregat, al passatge Cinc Torres.

 

Actuacions per millorar l’accessibilitat i la mobilitat

Seguint amb el treball per la inclusió que es va marcar el districte de les Corts amb les entitats, agents socials i teixit empresarial del districte, des de l’inici de mandat per liderar el nou impuls des de l’Ajuntament a la integració de les persones amb discapacitat a tots els àmbits i activitats diàries de la ciutat, durant aquests dos mesos es duen a terme obres per fer accessibles els vestuaris i instal•lacions del pavelló Esportiu l’Illa i l’Ateneu de Fabricació de les Corts, renovar els escocells de la plaça Comas, instal•larem un pas de vianants a nivell a la cruïlla del carrer Joan Güell amb l’avinguda Diagonal i arranjarem el carrer Morales, el carrer Montnegre i la plaça del Carme. També es faran treballs d’adequació de la vorera per millorar la mobilitat dels vianants a Can Segalar amb plaça Valdívia.

Al Pavelló Esportiu de L’Illa enguany estem fent una reforma dels vestidors per  adaptar-los a la norma d’accessibilitat, prenent com a model la més completa del CTE (codi tècnic d’edificació), seguint amb els objectius del Pla d’Actuació per la Inclusió del districte de les Corts. Adaptem els vestidors i les dutxes, eliminem graons i desnivells, i ampliem els espais perquè qualsevol pugui moure’s en cadira de rodes. També fem actuacions de manteniment a la façana i al sostre de l’espai de magatzem, i canviem els mecanismes de dutxes per uns de més eficients que permetran l’estalvi d’aigua.
A l’Ateneu de Fabricació de les Corts abordarem la col•locació d’elements protectors dels lluernaris, de tires senyalitzadores dels desnivells per persones amb deficiències visuals i d’una barana a la rampa d’accés, així com la substitució dels vidres dels lluernaris per panells de policarbonat i la modificació de la porta d’accés a la zona de producció o ‘zona bruta’.

Recuperem la plaça del Carme amb un nou paviment continu i fem plataforma única al  carrer Montnegre i el carrer Morales, entre Travessera, Entença i Bordeus.

A la plaça Comas, ja s’ha començat a renovar els 18 escocells de 1’20×1’20 metres, que substituïm i cobrim amb un material drenant i continu per evitar caigudes.

A la cruïlla del carrer Joan Güell amb l’avinguda Diagonal s’està treballant per millorar les condicions de mobilitat de vianants i s’actuarà per:

Al carrer de Sabino Arana s’implantarà un carril bici de dos sentits de circulació al costat Besós de la calçada que connectarà l’avinguda Diagonal amb la Gran Via de Carles III i tancarà una trobada entre carrils bici que, avui, no tenen connexió.

 

Petites millores en equipaments municipals

Fins a finals d’any també està previst adequar el vestíbul del Centre Cívic Les Corts per integrar aquest vestíbul a l’espai principal i millorar el sistema de veu i dades. També es millorarà el sistema d’il•luminació a l’espai d’exposicions de la planta baixa de la Seu del Districte i es faran actuacions de neteja i buidat de l’edifici de l’antic Centre del Vidre.

A més, es pavimentaran les voreres de l’avinguda Diagonal davant del número 640 i el jardí públic a l’avinguda Sarrià amb Diagonal, i s’actuarà per millorar el clavegueram del carrer Prat d’en Rull.
Aquests mesos també està en marxa la urbanització del solar de Numància amb Anglesola dins del Pla Buits, i s’instal•larà una cruïlla intel•ligent a la confluència de la travessera de les Corts amb la Gran Via de Carles III.





Paraules clau

Les Corts/