L’alcalde Trias afirma que els sindicats són avui més necessaris que mai i han de seguir jugant un paper fonamental en la societat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que els sindicats són avui més necessaris que mai i han de seguir jugant un paper fonamental en la societat

28/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha obert aquest matí el 8è Congrés de la Federació de Serveis Públics d’UGT Catalunya, on ha destacat el paper clau dels sindicats a la societat. A l’acte també hi ha intervingut, entre altres, la secretària general de la FSP, Encarna Fernández; i el secretari d’organització de la UGT, Jordi Camallonga. Trias ha iniciat el seu parlament agraint la invitació i expressant el seu reconeixement als treballadors de la funció pública. Com ha dit l’alcalde gràcies al diàleg i al lideratge, principalment dels sindicats, la nostra societat gaudeix d’uns drets socials que fa uns anys no podíem ni somiar, uns drets que ens han fet avançar, que han generat més benestar i millor qualitat de vida.

Inauguració Congrés Sector Públic UGT

L’alcalde ha destacat l’important paper dels sindicats en la transició democràtica i en el procés de reconstrucció nacional de Catalunya. “Els sindicats tenen un paper important, sempre l’han tingut”, ha dit Trias, recordant la tasca duta a terme en el desenvolupament dels serveis públics, la construcció de l’estat del benestar; i també el seu paper clau per la integració dels nouvinguts i per la defensa de la nostra llengua.

Trias ha afirmat que “crec en els sindicats” i ha defensat, davant certes que veus que aposten perquè aparquin les seves reivindicacions, que “els sindicats han jugat i han de seguir jugant un paper fonamental en la societat, avui són més necessaris que mai”. L’alcalde ha remarcat que enfront la greu crisi que vivim la societat no gaudirà de cohesió “sinó integrem la gent, i això no serà possible sense treball ni habitatge digne”, i en aquest sentit, ha dit, “els sindicats ens hi podeu ajudar”.

Trias ha reivindicar la tasca que, diàriament, fan els treballadors i les treballadores del sector públic, i els ha esperonat a seguir treballant. Finalment ha afirmat que “l’Ajuntament estarà al vostre costat, des del diàleg i també des de la discussió necessària, buscant manera de col•laborar per fer avançar la societat i seguir construint l’estat del benestar”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ sindicats/ UGT/