L’alcalde Trias posa en valor la tasca de la societat civil per a aconseguir una Barcelona millor : Servei de Premsa

L’alcalde Trias posa en valor la tasca de la societat civil per a aconseguir una Barcelona millor

11/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat en l’acte de presentació del llibre “Pelegrins al cor de Barcelona. Un itinerari cultural i espiritual per Ciutat Vella”, de Jaume Castro i Meritxell Téllez i compta amb fotografies de Pere Vivas. El llibre, editat per l’Ajuntament de Barcelona i Viena Edicions, recull, en forma d’itinerari, els principals elements del patrimoni artístic, cultural i espiritual de Ciutat Vella.

Durant l’acte, Trias ha explicat que “el valuós patrimoni de Ciutat Vella, i de tot Barcelona, posa de manifest que aquesta ha estat sempre una ciutat d’acollida on moltes cultures i religions hi han deixat l’empremta, entre les quals el cristianisme hi té un lloc preeminent” i ha assegurat que aquest és “un patrimoni que constitueix un dels principals atractius de la nostra ciutat i que, entre tots, hem d’ajudar a preservar i a divulgar”.

L’alcalde ha afirmat que “els autors, Jaume Castro i Meritxell Téllez, amb les fotografies de Pere Vivas, han interpretat el diàleg entre cristianisme i cultura durant gairebé vint segles a Barcelona, a través de l’art, l’arquitectura, l’urbanisme i la vida de personatges històrics”.

Trias ha recordat que Barcelona és una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar “en part gràcies a la feina que fem des de l’Ajuntament de Barcelona, però sobretot gràcies a la tasca de la nostra societat civil” tot destacant que “és admirable l’extraordinària tasca de moltes associacions i entitats dedicades a ajudar les persones, i fer més fàcil la vida als altres en aquests moments difícils”.

També ha aprofitat per agrair a Jaume Castro, responsable la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona, tota la tasca per lluitar contra la pobresa i a favor de la cohesió social. L’alcalde ha refermat que “necessitem gent com vosaltres, persones compromeses, solidàries i positives que contribuïu a fer de Barcelona una ciutat millor” i ha afegit que “sempre m’ha agradat molt de la Comunitat de Sant’Egidio la vostra voluntat de reflexió serena sobre els temes més importants de la societat., reflexions fetes amb la voluntat de cercar consensos i trobar maneres per ajudar encara millor a les persones”.

Finalment, Trias ha posat en valor les actuacions arqueològiques que s’estan duent a terme a Sant Just i Pastor, “una recerca que forma part d’un projecte més ampli que estudia la Barcelona cristiana i visigoda” i ha recordat que aquestes troballes “posen de manifest que existeix un important nucli episcopal, en aquest mateix indret s’haurien reunit els primers cristians de la ciutat”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ pelegrins/