Gràcia inaugura el nou poliesportiu Josep Comellas : Servei de Premsa

Gràcia inaugura el nou poliesportiu Josep Comellas

14/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la regidora de Gràcia i tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, han inaugurat avui un nou poliesportiu al districte de Gràcia, situat al carrer Neptú, i que forma part d’un conjunt d’equipaments format per un aparcament de quatre plantes subterrànies i una escola bressol pública, la Caspolino, totes dues en funcionament des del setembre passat.

Nou poliesportiu Josep Comellas

El poliesportiu porta el nom de Josep Comellas, en honor de qui va ser un dels fundadors del Club Bàsquet Pedagogium i que, a l’actualitat, amb 81 anys, n’és el president d’honor. Comellas va ser distingit amb la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona al 2010, va entrenar diferents equips del CB Pedagogium durant 25 anys, i va fundar l’Associació Catalana d’Entrenadors de Bàsquet. També ha estat vocal de la Federació Catalana de Bàsquet, i membre fundador de la Fundació de Bàsquet Català.

El CB Pedagògium, amb més de 60 anys d’història, tindrà la seva seu en la nova instal•lació i serà l’encarregat de gestionar-la per un període de 3 anys. Per primer cop en la història, el club gaudirà d’una pista coberta.

Durant l’acte d’inauguració, l’alcalde ha destacat l’impuls que dóna aquesta nova instal•lació a la “important aposta que fan Gràcia i la ciutat per l’esport”, i ha subratllat que “l’èxit del pavelló està assegurat”. “Aquesta seu és extraordinària i es convertirà en tot un referent”, ha ressaltat Trias, que ha afirmat que contribuirà a posar en valor l’esport com “una manera de fer salut i convivència i de generar cohesió social i esperit de barri”.

L’alcalde ha felicitat el Club Bàsquet Pedagògium per la seva estimació per l’esport, la professionalitat i la implicació amb la Vila de Gràcia, i ha assegurat que la inauguració d’avui és un homenatge a Josep Comellas per la seva dedicació al llarg de “tants anys lluitant i col•laborant per l’esport”. “Als clubs les coses es fan gràcies a persones entregades i constants que creuen en l’esforç i en el futur de la nostra ciutat”, ha dit.

L’equipament permetrà que el CB Pedagogium pugui seguir oferint les seves activitats esportives i ampliar-les, ja que, a més d’entrenar-hi els seus grups, podrà crear una escola de bàsquet amb 55 nens. L’equipament compta amb una pista esportiva polivalent de 618,32 metres quadrats i gimnàs an-nex de 350,80 metres quadrats. També té dos vestidors per a dos grups de 20 persones, amb dutxes i vàters adaptats, una graderia per a 110 persones, amb as¬censor per a accés a persones amb mobilitat reduïda, a més de diverses tecnologies en sonorització i en marcadors elec¬trònics per ones.

En el poliesportiu Josep Comellas es podran practicar dos esports reglats, el bàsquet i el voleibol, a més de l’handbol i el futbol sala (no reglats). A més, disposarà d’un programa de promoció de l’esport adreçat a la gent gran, persones amb discapacitat i persones amb dificultats socials per accedir a la pràctica esportiva. Finalment, la instal•lació oferirà també programes d’esport escolar en horari extraescolar i programes de suport a l’esport reglat.

El conjunt d’equipaments –la pista poliesportiva, l’aparcament i l’escola bressol– ha costat 4,39 milions d’euros. L’aparcament subterrani consta de quatre plantes amb 217 places de cotxe, 21 de moto i 12 de bicicleta, i dóna resposta a una zona molt congestionada amb falta de places de pàrquing.

L’escola bressol Caspolino, amb 80 places, rep el nom de la petita fira d’atracció situada antigament a la plaça Gal•la Placídia. Dos centres educatius del barri, l’IES Vila de Gràcia i el Col•leci Josep Maria Jujol faran les classes d’educació física en aquest pavelló, coordinats amb les activitats del CB Pedagogium. La pista ha estat dissenyada de manera que tant l’escola Josep Maria Jujol com l’escola bressol tinguin accés directe a les noves instal•lacions esportives.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha destacat la importància que té pel districte i per la ciutat disposar d’equipaments esportius municipals com aquest nou poliesportiu. “Necessitem instal•lacions com la que avui inaugurem per continuar impulsant la promoció de l’esport de base, i perquè cada cop més nens i nenes de la ciutat i de la Vila de Gràcia practiquin el bàsquet i l’esport en general”.





Paraules clau

equipaments/ esport/ Gràcia/