L’alcalde Trias es reuneix amb James Costos, nou ambaixador dels Estats Units : Servei de Premsa

L’alcalde Trias es reuneix amb James Costos, nou ambaixador dels Estats Units

16/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Xavier Trias s’ha reunit aquesta tarda a l’Ajuntament de Barcelona amb James Costos, ambaixador dels Estats Units a Espanya. Costos, que ocupa el càrrec des del passat mes d’agost, estava acompanyat per Tanya C. Anderson, cònsol General, i per Eulàlia d’Ortado, assessora política i econòmica. L’objectiu de la visita del diplomàtic era presentar-se oficialment i per intercanviar impressions sobre les relacions entre EEUU i la capital catalana. L’ambaixador Costos ha traslladat a l’alcalde Trias l’interès d’empreses americanes per invertir a Barcelona, una ciutat amb gran prestigi internacional.
11405800996_65175e59a1_z

El passat mes de maig, l’alcalde Trias va viatjar als Estats Units per promoure Barcelona com a capital global econòmica, tecnològica, d’innovació, turística i cultural, i per treballar pel reforçament del posicionament de Barcelona en relació a algunes ciutats claus dels Estats Units. En aquell viatge, Trias va visitar San Francisco, Los Angeles, Washington i Nova York.

La ciutat de Barcelona té acords amb diverses ciutats nord-americanes. Barcelona està agermanada amb San Francisco des de juliol del 2010. La ciutat californiana està treballant en el marc del City Protocol i Barcelona Activa ha tingut un acord de col·laboració amb la incubadora Plug-and-Play, de Silicon Valley, per facilitar l’aterratge creuat d’empreses tecnològiques d’ambdues ciutats. El 1983 es va signar l’acord d’agermanament entre Boston i Barcelona. El mes de novembre de 2006, Barcelona i Chicago van signar un Protocol d’Intencions per potenciar les relacions entre ambdues ciutats. La capital catalana es convidada regularment a la New York City Global Partners Summit, on es convida a ciutats del món per tractar cada any un tema específic. A Nova York, l’alcalde Trias, en el marc del viatge que va realitzar el mes de maig passat, va signar un conveni de col·laboració d´àmbit educatiu amb la New York Academy of Science (NYAS), la tercera institució més antiga dels Estats Units d´Amèrica que té com a missió fomentar el coneixement de la ciència i la tecnologia.





Paraules clau

Alcalde Trias/ estats units/