Sarrià-Sant Gervasi destina més de 3 milions d’euros a fer obres de millora en equipaments i espai públic del districte : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi destina més de 3 milions d’euros a fer obres de millora en equipaments i espai públic del districte

17/12/2013



Temps estimat de lectura: 7 minuts

El districte de Sarrià-Sant Gervasi està realitzant fins a començaments de 2014 un paquet de 46 actuacions per tal de millorar la qualitat de l’espai públic del districte i alguns dels seus equipaments. La inversió destinada a aquestes obres és de 3.093.000 euros.

 

Les Tres Torres: reurbanització dels Jardins de Roig i Raventós

S’ha començat la renovació dels Jardins Doctor Roig i Raventós, que inclourà millores en l’accessibilitat i la il•luminació i la creació d’un teló vegetal de fons per fer de barrera vegetal. Es busca crear un lloc d’estada per al barri, amb més places per seure, més arbres i jocs infantils per a totes les edats. L’actuació té lloc un cop finalitzades les obres per la construcció d’un aparcament soterrat promogut pel Col•legi de Metges de Barcelona.

La configuració dels nous Jardins Doctor Roig i Raventós es va treballar en un grup de treball format per 26 veïns de l’entorn dels jardins, els responsables del projecte i l’obra del Col•legi de Metges, l’arquitecte i director de les obres tant de l’aparcament com del jardí, i responsables del Districte. Els acords d’aquest grup de treball han estat la base per a la redacció del projecte executiu de l’obra de renovació dels Jardins de Doctor Roig i Raventós, que en total té un pressupost d’1.047.000 euros.

 

Sant Gervasi-La Bonanova: es reurbanitza el carrer de Sant Gervasi de Cassoles, entre els carrers de Bisbe Sivilla i de Reus, i es repaviementa de Passeig de Sant Gervasi i l’entorn de la Plaça Joaquim Folguera

A començaments de desembre s’ha millorat el paviment del passeig de Sant Gervasi, entre Sant Gervasi de Cassoles i Alfonso Comín, que entre d’altres avantatges ha permès aplicar aglomerat sonoreductor contribuint a reduir els nivells de contaminació acústica i millorar la seguretat viària. Amb la mateixa filosofia s’està repavimentant els entorns de la plaça Joaquim Folguera, malmesos per les obres de la L9 del metro, com són els carrers de Rubinstein i Castanyer, així com el carrer de Teodora Lamadrid en la seva totalitat. Aquest mes de desembre també es fan noves les voreres del carrer Bigai, entre els carrers Muntaner i Mandri.

A més, aquest desembre s’han iniciat les obres de reurbanització del carrer de Sant Gervasi de Cassoles, entre els carrers de Bisbe Sivilla i de Reus, per pacificar l’accés a la futura Biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall, unes obres que s’allargaran quatre mesos. L’actuació contempla l’ampliació de les voreres, i la renovació de l’enllumenat, de l’arbrat i del paviment de la calçada. També es millorarà la xarxa de clavegueram i de reg.

 

Sant Gervasi-Galvany: es refan les voreres de Tuset i Copèrnic

Al carrer de Tuset, entre Moià i la Travessera de Gràcia, al costat Llobregat, les voreres presentaven un estat deficient a causa del desgast superficial dels panots, fet que representava un perill per a la mobilitat dels vianants. Per corregir-ho s’està procedint a la reconstrucció de la superfície de la vorera, enderrocant el paviment existent.

Al carrer Copèrnic, entre Muntaner i Montecasino, també s’amplia part de la vorera com a part de millora del camí escolar del Col•legi Mary Ward, en el qual s’està treballant, per millorar la seguretat de l’alumnat en sortir de l’escola.

 

El Putxet i El Farró: es resasfalten els carrers de Hurtado i El Caire

El paviment de la calçada del carrer de Hurtado, en el tram entre Marmellà i Espinoi, i el del carrer del Caire en tota la seva longitud, presentaven un estat deficient. És per això que s’ha repavimentat la calçada d’aquests dos carrers amb aglomerat asfàltic en calent.

També aquest mes de desembre començaran unes obres per fer el  clavegueram al carrer Ferran Puig, entre Manacor i Portolà, que duraran 4 mesos. Un cop acabades es repavimentarà el carrer i es faran les voreres noves.

 

Sarrià: es milloren els accessos de escola Tàber i Costa i Llobera

A Sarrià destaquen les actuacions que s’estan portant a terme als entorns de les escoles Tàber i Costa i Llobera, aquest últim amb el recent inaugurat camí escolar. Amb la finalitat de millorar els seus entorns, s’han reparat o canviat les baranes protectores existents i s’ha col•locat de noves pilones al llarg del recorregut del camí escolar. A més, s’ha refet el gual d’accés al carrer Esports des del carrer de Gaspar Cassadó, que presentava un estat deficient, i s’ha fet un repàs general de la senyalització vertical i horitzontal. També es pavimentarà aquest desembre el carrer Capella de Can Caralleu. Pel que fa al Tàber, es millorarà la vorera de l’accés principal a l’escola per fer-la més accessible.

D’altra banda, es renovaran les voreres del carrer Benet i Mateu, donat que actualment presenten deficiències en el paviment que dificulten la mobilitat dels vianants. Una altra actuació destacada és la millora de la plaça dels Germans Rubió i Bellver, al Peu del Funicular, i la col•locació d’una zona de jocs infantils.

Les actuacions a Sarrià es completen amb l’adequació del paviment de lloses del carrer Graus; les repaviementacions de la calçada de Francesc Carbonell, entre Capità Arenes i el passatge particular, per millorar-ne l’estat, i del camí d’accés a la Fundació Boscana; la reparació de les impostes de processió de Via Augusta amb el carrer del General Vives; i, finalment, assegurar el talús del final del carrer Major de Can Caralleu, per evitar que episodis de fortes pluges i caigudes de materials no provoquin perill.

 

Vallvidrera, El Tibidabo i Les Planes: es soterren les línies de diversos carrers i es reurbanitzen nous espais

Durant el novembre s’han reurbanitzat dos espais públics al barri, el primer l’espai lliure entre els carrers de Gardenia i Albercoquers, a El Rectoret, creant un lloc d’estada, amb bancs i arbres; i el segon, un aparcament per veïns al carrer Solé i Pla, davant del Centre d’Atenció Primària de Mas Guimbau. En la mateixa línia s’executarà un nou sistema de tancament pel pàrquing de veïns de l’Estació de Ferrocarrils de les Planes i Baixador de Vallvidrera, el qual comportava alguns problemes. També s’han fet millores a les voreres del carrer de les Alberes i de la carretera de l’Església, a partir del carrer Casafranca, i s’han ampliat les del camí de Cal Totxo.

Entre les actuacions també destaca el soterrament de les línies elèctriques dels carrers Font dels Pins, entre Torrent del Rovelló i les escales de Ciureny, i el tram inicial del Camí de la Reineta, i al carrer Bohemis, entre Amarant i Savina, les línies telefòniques. Alhora les tres actuacions han comportat la paviemntació a un sol nivell del carrer i al carrer Font dels Pins també s’ha canviat l’enllumenat.

Les actuacions a Vallvidrera, El Tibidabo, Les Planes es completen amb la pavimentació de carrer Pau Feu; la millora de la senyalització a la cruïlla dels carrers Ginestera, Fonellda i Passatge Negociant; la millora del paviment de la Baixada del Molí i el final del carrer Romaninar; i finalment, assegurar el ferm del carrer Menta.

 

També es milloren alguns equipaments del districte

Els treballs de millora que s’estan duent a terme també comprenen diverses actuacions de millora als equipaments del Districte, per un valor de 392.700 euros.

Entre les obres més destacades s’està adequant el local de l’antic garatge de la finca de propietat municipal del carrer Manacor, 1, per poder-lo cedir a usos veïnals. En aquests moments està enllestida la planta baixa i s’està acabat la primera planta i la coberta, que estarà acabada abans de finals d’any. Es tracta d’un local de 50 m2 que presentava deficiències en la seva estanqueïtat. Les obres consisteixen en la realització d’una nova solera a base de taulells de fusta d’aglomerat amb aïllament tèrmic com a suport d’una làmina d’impermeabilització i de la teula fixada sobre llates de fusta. S’està repassant la barbacana perimetral, la pintura de la façana i la porta d’accés del local.

A més, s’estan fent les obres per rehabilitar el soterrani i la planta baixa de la Torre Can Ponsic. La finalitat d’aquesta actuació és adequar l’espai situat a la planta soterrada per a acollir activitats de l’Escola Orlandai, i la Planta Baixa destinada a local d’associació veïnal. Es milloren els accessos i l’adequació interior a nivell d’instal•lació elèctrica i climatització per les activitats previstes.
També s’estan duent a terme petites millores al Mercat de Galvany, per reparar unes filtracions d’aigua, al Casal de Sarrià, d’aïllament, a Casa Sagnier, per filtracions d’aigua de pluja, Centre Cultural Pere Pruna, Vil•la Florida, Biblioteca Clarà i a la caserna de la Guàrdia Urbana.

Les actuacions en equipaments es completem amb l’arranjament de l’ascensor de la Seu del Districte, l’adequació d’un espai a la Seu del Districte per destinar-lo a Arxiu de la documentació històrica del Parc d’Atraccions del Tibidabo i la construcció d’unes escales al Dipòsit modernista del Rei Martí, situat entre els carrers de Bellesguard i Jaume Càncer, per poder-hi accedir i iniciar els treballs previs a la redacció del projecte de recuperació d’aquest espai per poder-lo destinar a usos culturals.

Finalment, s’està reparant la coberta del Centre Cívic l’Elèctric, obra que s’allargarà fins el març de 2014 i que ha de permetre evitar les filtracions d’aigua que fins ara es produïen. El C.C. l’Elèctric, antic Restaurant l’elèctric, te la coberta resolta amb teula plana sobre tauler de rajoles recolzades sobre encavallades, bigues i rastells. Les obres preveuen la rehabilitació del conjunt de la coberta de l’edifici per tal de millorar les prestacions actuals de seguretat i salubritat. Es preveu modificar la secció actual de les encavallades que permetrà la formació d’una solera a base d’un doble panell de fusta amb aïllament incorporat, per sobre del forjat actual definint un nou pla de la coberta on col•locar una làmina d’impermeabilització i l’enllistonat de fusta on fixar la teula.





Paraules clau

equipaments/ espai públic/ Sarrià-Sant Gervasi/