Finalitzen les obres de reurbanització del carrer Deu i Mata al districte de les Corts : Servei de Premsa

Finalitzen les obres de reurbanització del carrer Deu i Mata al districte de les Corts

22/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de reurbanització del carrer Deu i Mata, entre l’avinguda de Sarrià i el carrer Entença i al passatge de les Cinc Torres, al districte de les Corts. Amb aquesta obra es pacifica el trànsit i es crea una nova secció de plataforma única per fer més amables per als vianants aquests vials, que es preveu reobrir a la circulació el pròxim dilluns 23 de desembre.

La nova urbanització ha comptat amb un pressupost de 590.000 euros, i comportarà el canvi de sentit de circulació dels carrer Deu i Mata i del passatge Cinc Torres  per afavorir els moviments interns dels carrers i els recorreguts dels veïns, reduint el moviment dels vehicles de pas.

Les obres de reurbanització han consistit en la retirada de tots elements urbans existents (pilones, senyalització etc.), i la demolició de les voreres i el paviment anterior. També s’ha construït nou clavegueram al passatge de les Cinc Torres i s’ha fet la connexió dels nous embornals al clavegueram existent al c/ Déu i Mata i reparació de part de la claveguera. A més, s’ha creat la nova secció de plataforma única pacificada a ambdós carrers (excepte un tram del c/ Deu i Mata on la secció serà diferenciada), s’ha fet el soterrament de les línies elèctriques i telefòniques aèries restants, i s’ha col•locat nou arbrat, enllumenat públic, bancs i senyalització.

131220_FOTO_CarrerDeuiMata2

A més, en els pròxims dies s’instal•larà un paquet d’elements smart, un sistema d’instal•lacions intel•ligents amb sensors WIFI, sensors de CO2, de partícules en suspensió, sonòmetres i medidors d’humitat per millorar la gestió dels serveis públics i com a part de la implantació de sistemes propis de les smart cities.

El tinent d’alcalde i regidor de les Corts, Antoni Vives, ha destacat que “´la transformació del carrer Deu i Mata és molt important perquè conforma un nou espai a les Corts on es reforça la convivència entre el trànsit rodat i els vianants, un fet que reforça la vida de barri en aquets punt neuràlgic del Districte”. Vives ha afegit que “aquesta actuació, a tocar de l’Avinguda Diagonal simbolitza l’esperit que mou les transformacions que impulsa Hàbitat Urbà i que van encaminades a fer barris de velocitat humana en una ciutat hiperconectada”.





Paraules clau

Les Corts/