L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en la fase d’alerta (dades actualitzades) : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en la fase d’alerta (dades actualitzades)

26/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Atesa la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal, ha activat a partir de les 11.37 hores el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta.

Bombers de Barcelona han realitzat un total de 52 sortides relacionades amb el vent, des de les 8h fins a les 16h, la majoria d’incidències relacionades amb tendals, persianes, cobertes lleugeres i arbres i branques caiguts a la via pública.

Així mateix, a les 1.20h d’aquesta matinada s’ha procedit a retirar i a assegurar   algunes lones publicitàries que cobrien les torres venecianes de la Plaça d’Espanya, per seguretat dels vianants.

 
Recomanacions de prevenció i autoprotecció per ventades

Davant la previsió que es produeixin vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions que es donin pels mitjans de comunicació. Així mateix es donen una sèrie de consells a tenir en compte per les persones que es trobin a dins de casa o a l’aire lliure o bé hagin de viatjar.

A casa:

A l’aire lliure:

Si ha de viatjar:

 





Paraules clau

alerta/ ventades/