L’Ajuntament de Barcelona construeix nous trams de carril bici al c/Àlaba i al c/Calàbria : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona construeix nous trams de carril bici al c/Àlaba i al c/Calàbria

26/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona treballa per millorar la infraestructura ciclista de la capital catalana amb l’objectiu de possibilitar els desplaçaments segurs en bicicleta per la ciutat.

S’han iniciat les obres per executar nous trams de carril bici bidireccionals al c/Àlaba, entre la Ronda Litoral i l’Av.Meridiana; i al c/Calàbria, entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el c/Londres. Les tasques consisteixen en el pintat de la via i la instal•lació de les peces separadores, a banda de les petites obres civils necessàries. També es col•locaran nous semàfors i senyalització vertical. Els nous trams de carril bici que ara s’inicien seran bidireccionals i tindran un metre d’amplada per sentit de circulació.

•    Àlaba
La previsió és que els treballs del carril bici del c/Àlaba, que es van iniciar el passat 16 de desembre, durin fins el proper 3 de gener. El carril bici es pintarà al costat Llobregat, entre la Ronda Litoral i l’Av.Meridiana, al Districte de Sant Martí. Amb el pintat del nou carril s’ocuparà el carril d’aparcament del costat Llobregat. Aquest eix i la seva prolongació pel C/Cartagena configura un enllaç  important per connectar el barri de Sagrada Família amb el Poblenou.

•    Calàbria
Els treballs s’iniciaran el proper 13 de gener i duraran fins el proper 24 de gener. El carril bici s’implantarà al costat Llobregat del c/Calàbria, entre el lateral costat muntanya de la Gran Via de les Corts Catalanes i el c/Londres. Amb la nova infraestructura s’ocuparà el carril d’aparcament del costat Llobregat. Amb aquesta actuació es dóna continuïtat al carril ja existent i es connecta el Poble Sec amb L’Eixample i les Corts.

L’Ajuntament de Barcelona aposta per fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat com a mode de transport sostenible i per aquest motiu aquest mes de desembre també estan ja en marxa els treballs per millorar discontinuïtats i completar el carril bici del c/Provença i de l’Av.Diagonal amb Aragó, Sardenya i Marina; millorar la permeabilitat amb nous trams de carril bici a c/Pujades, al c/Bac de Roda-Felip II, al c/Selva de Mar i al c/Josep Pla. I finalment millorar les cruïlles a la Plaça Francesc Macià, a c/Comte d’Urgell-Consell de Cent, c/Comte d’Urgell-Gran Via de les Corts Catalanes, c/Consell de Cent-Bailèn, c/Enric Granados-Consell de Cent i Plaça Letamendi-Enric Granados.





Paraules clau

carril bici/