Gràcia instal·la més de 60 cadires i bancs al barri del Camp d’en Grassot creant zones d’estada a l’espai públic : Servei de Premsa

Gràcia instal·la més de 60 cadires i bancs al barri del Camp d’en Grassot creant zones d’estada a l’espai públic

27/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Gràcia ha instal·lat més de 60 cadires i bancs als carrers del  barri del Camp de’n Grassot, la majoria en xamfrans, per crear zones d’estada i de descans a l’espai públic. Les cadires s’han instal•lat agrupades de dos en dos, preferentment en zones assolellades, i en espais on no hi ha vetlladors ni terrasses, ni zones de càrrega i descàrrega.

El Districte ha volgut adaptar, així, l’espai públic d’aquest barri a les necessitats de la seva població, generant zones de descans per a la gent gran, amb la instal·lació de cadires i bancs en carrers on gairebé no hi havia mobiliari d’aquest tipus.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, explica que aquesta iniciativa busca “generar un espai públic de qualitat al servei del perfil de persones que viuen en aquest barri”, i ha recordat que gairebé el 22% dels habitants del Camp de’n Grassot-Gràcia Nova tenen més de 65 anys. “L’espai públic ha d’estar dimensionat d’acord amb les necessitats de la gent que hi viu i de l’ús que en fa, i en aquest cas, hi havia una manca de bancs i cadires perquè la gent gran pogués asseure’s i descansar”, ha afegit.

El nou mobiliari urbà s’ha repartit bàsicament pels carrers compresos entre el Passeig de Sant Joan, Travessera de Gràcia, el carrer Sardenya i el carrer Còrsega.

Així mateix, el Districte està enllestint la millora de dos grans trams de voreres del carrer Còrsega, entre els carrers Venus i Milà i Fontanals, i entre Nàpols i Roger de Flor. La intervenció, que va començar el passat novembre, consisteix en la renovació de les voreres, de les vorades i la millora dels guals en els passos de vianants per facilitar-ne l’accessibilitat. Aquesta operació, afegida a la col•locació de les cadires i bancs, compta amb un pressupost total de 150.000 euros.





Paraules clau

Camp de'n Grassot/ Gràcia/