Maite Fandos dóna el tret de sortida de la Cursa dels Nassos 2013 : Servei de Premsa

Maite Fandos dóna el tret de sortida de la Cursa dels Nassos 2013

30/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dimarts 31 de desembre tindrà lloc la  tradicional Cursa dels Nassos la darrera prova atlètica de l’any que té lloc a Barcelona, i que enguany celebra novament una espectacular xifra de participació, amb 11.500 corredors i corredores inscrits.

La Tinenta d’Alcalde d’Esports, Maite Fandos,  donarà el tret de sortida als atletes de la cursa a les 17.30 hores al carrer Selva de Mar (a l’alçada de la plaça Ramon Calsina). Després d’un recorregut de 10 quilòmetres que transcorren per bona part del Front Marítim barceloní, la prova acabarà altre cop al carrer Selva de Mar.

Sortida: c. Selva de Mar / pl. Ramon Calsina – pg. Garcia Fària – pg. Calvell – c. Llacuna – c. Salvador Espriu – pl. Voluntaris – c. Dr. Aiguader – pl. Pau Vila – pla de Palau – av. Marquès de l’Argentera – pg. Picasso (gir de 180 graus a l’altura del c. Fusina) – pg. Circumval·lació – av. Icària – c. Marina – c. Pallars – c. Àlaba – c. Bolívia – c. Ciutat de Granada – av. Diagonal – Arribada: c. Selva de Mar / pl. Ramon Calsina.

Enguany hi hagut un increment de 500 inscrits més, que és el creixement d’inscripcions establert per a l’organització per tal de mantenir els estàndards de qualitat i seguretat que requereix aquest tipus de prova. D’aquests 11.500 participants, un 75% dels inscrits són homes mentre que el 25% dones (l’any passat les xifres van ser del 77% d’homes i 23% dones). Cal tenir en compte, que aquest percentatge de participació femenina s’està donant també en altres proves populars de 10 quilòmetres que tenen lloc a Barcelona, però que igualment representa un increment important respecte a la mitjana de participació, doncs les dones soles representar habitualment entre un 13-15%.

Atletes d’elit
Com en cada edició, desenes d’atletes professionals no es perden l’oportunitat de córrer també la última cursa de l’any. Així, destacades corredores, i habituals en les curses que tenen lloc a la capital catalana, com Lídia Rodríguez, Gema Barrachina, Raquel Parrado, Miriam Ortiz, Anna Boré, Hasna Bahom o Inna Lebedieva, entre altres estaran entre les primeres en sortir a la línia de meta. En la categoria masculina ho faran Ilias Fifa, Pol Guillén, Nacho Cáceres, Driss Lakhouaja, Otmane Btaimi, Mohamed Benhmbarka o Ruben Palomeque, entre molts altres més.

Accent solidari
Per a cada xip blanc –d’un sol ús- es farà una aportació de 80 cèntims d’euro a l’entitat Càritas com a mesura mediambiental de recuperació els xips així com també social amb la destinació d’aquest import a donar suport a les tasques solidàries de l’entitat. D’altra banda també es destinarà part de la recaptació de la Cursa dels Nassos a l’ONG Pallapupas i la Fundació Comtal per contribuir als seus projectes. També a la Fira del Corredor l’entitat Intermón Oxfam comptarà amb un espai per difondre la seva tasca.  Des del Consistori s’aposta per mantenir aquest accent solidari en les diferents proves esportives de la ciutat.

Acreditacions de premsa
L’organització de la cursa convoca els mitjans de comunicació que vulguin cobrir la Cursa dels Nassos al punt de sortida a les 17:00 hores (zona pòdium, referència: Esther Olló), per tal de lliurar-los les acreditacions corresponents. Aquells mitjans que vulguin seguir la cursa amb els seus vehicles, els hauran de portar degudament identificats, i prèviament s’hauran d’haver presentat, també a les 17 hores, al punt de sortida per recollir les acreditacions pertinents.





Paraules clau

cursa/ esport/ nadal/