L’alcalde Trias expressa el seu condol per la mort de l’escriptor i editor Josep Maria Castellet : Servei de Premsa

L’alcalde Trias expressa el seu condol per la mort de l’escriptor i editor Josep Maria Castellet

09/01/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat, en nom del Consistori i el seu propi, el condol per la mort de Josep Maria Castellet als 87 anys a Barcelona. Castellet va ser director literari d’Edicions 62 i posteriorment va presidir Grup 62; també fou crític literari i escriptor, amb una obra que inclou assajos, antologies i llibres autobiogràfics.

Trias ha assenyalat que Castellet va ser una de les persones que més va contribuir a fer de Barcelona una capital editorial de referència internacional i una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació. L’alcalde ha destacat que, com a directori literari i president del Grup 62, i també com a escriptor, crític i assagista, “Castellet ha estat un dels protagonistes de la vida cultural catalana i barcelonina dels darrers cinquanta anys. La seva trajectòria vital i professional ha estat llarga i fructífera, i ens ha deixat un ric llegat que serà molt profitós per a les noves generacions”.

Xavier Trias ha assenyalat que Josep Maria Castellet, com a fundador de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana o degà de la Institució de les Lletres Catalanes, “esdevé un gran exemple de generositat i compromís envers el nostre país”. Trias ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona li va reconèixer l’any 1993 la seva tasca amb el lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Artístic i “que la capital de Catalunya mai oblidarà”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ condol/ Josep Maria Castellet/