Afectacions de trànsit a Via Laietana per les obres d’urbanització al Triangle Comtal : Servei de Premsa

Afectacions de trànsit a Via Laietana per les obres d’urbanització al Triangle Comtal

12/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns es reprenen les obres d’urbanització d’una nova placeta a la Via Laietana a l’espai conegut con Triangle Comtal, obres que van restar aturades durant la campanya de Nadal.

En concret comencen els treballs al costat Llobregat de la Via Laietana, uns treballs que comportaran afectacions de trànsit en aquest costat del vial.

Es restringirà durant una setmana i des d’aquest diumenge a la nit el trànsit de vehicles, que es reduirà a dos carrils, en el sentit descendent de la via i en aquest tram. El sentit ascendent no s’afectarà.

Les obres al Triangle Comtal van començar al mes de novembre amb l’ampliació de la vorera del costat Besòs de la Via Laietana, just al tram del davant de l’espai en el qual s’urbanitza la placeta.

En aquesta segona fase d’obres s’aborda la conversió en un nou espai de vianants del triangle en el qual conflueixen la Via Laietana, i els carrers Comtal i Magdalenes. A través d’aquesta pastilla urbana fins ara hi han circulat vehicles i també hi ha existit un espai per estacionar motocicletes. Tot aquest entorn es transformarà radicalment en desaparèixer els vehicles, fet que millorarà la connectivitat entre els barris del Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

El projecte que té un cost de 550.000 euros i preveu una millora integral de tota aquesta zona, ja que s’ hi intervé tant en el paviment, amb un nou disseny en plataforma única, com en el mobiliari urbà, l’enllumenat públic o l’arbrat. A més a més, l’obra, que afecta una superfície total de 1.760 m2, comportarà una intervenció en la xarxa de clavegueram.

L’obra del Triangle Comtal és una de les actuacions que es desenvolupen amb el segell de distintiu “Contracte per Ciutat Vella”, una forma de compromís creada pel Districte per implicar directament les empreses implantades en el territori en la cura i la millora del seu entorn més immediat i proper, mitjançant la col·laboració en projectes que són d’interès general. En aquest cas l’empresa que ha col·laborat econòmicament en el finançament del projecte ha estat l’hotel Ohla.





Paraules clau

Triangle Comtal/ Via Laietana/