Trias: “el disseny és un aliat imprescindible per incrementar la competitivitat de les nostres empreses i recuperar la capacitat productiva de sectors en crisi” : Servei de Premsa

Trias: “el disseny és un aliat imprescindible per incrementar la competitivitat de les nostres empreses i recuperar la capacitat productiva de sectors en crisi”

14/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquesta tarda en l’acte de celebració del 85è aniversari de l’escola Massana. En aquest acte, s’ha inaugurat el bust al fundador de l’escola, Agustí Massana, i una exposició sobre la història d’aquest centre d’art i disseny que es pot visitar a la Biblioteca de Catalunya. A la commemoració també han assistit el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, entre d’altres.

Durant l’acte, l’alcalde ha explicat que el disseny és un dels pilars de l’Escola Massana i “es tracta d’un aliat imprescindible per incrementar la competitivitat de les nostres empreses i recuperar la capacitat productiva de sectors en crisi” i ha afegit que “és, doncs, un dels sectors estratègics claus per a la competitivitat de l’economia, per innovar i diferenciar tant productes com serveis”.

Trias ha recordat que “Barcelona sempre ha estat una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació i aquesta escola n’és la millor prova” i ha destacat que “com la ciutat mateixa, Massana ha ajudat moltes persones a desenvolupar el seu talent creatiu, la seva expressivitat i totes les seves capacitats i habilitats com a artistes, que constitueixen un ric patrimoni per a la capital de Catalunya”.

L’alcalde ha posat en valor el paper que juga aquest centre a nivell de ciutat i, sobretot al barri “l’Escola Massana és un centre molt vinculat al barri, una peça clau del Raval cultural que al llarg dels anys ha establert forts lligams amb el Raval, i ha participat activament i continua fent-ho en bona part dels esdeveniments que hi tenen lloc”.

Xavier Trias ha dit: “us asseguro que no acabarem el mandat sense començar les obres del nou edifici de l’escola Massana a la Plaça de la Gardunya. I com més aviat millor”. També ha destacat que amb el nou emplaçament l’escola aconseguirà encara més excel·lència de la que ja té.

Pel que fa al centre educatiu, Trias ha expressat que “al llarg de la seva fructífera trajectòria, l’Escola Massana ha esdevingut un centre de qualitat que ofereix una formació decididament transversal, que enllaça l’art amb el disseny” i ha expressat que “és un centre que sempre ha estat atent a les noves tendències artístiques, i als nous llenguatges, sense oblidar el coneixement dels oficis”.

“L’Escola té molt en compte l’aplicació professional de tots els estudis, fomentant acords amb empreses o institucions que ajuden l’alumne a entrar en contacte amb projectes reals i el món laboral” ha reblat l’alcalde i ha recordat que el centre ha assolit el nivell de Grau Universitari, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Trias ha posat en valor la figura del fundador de l’escola, Agustí Massana, de qui ha dit que era un “gran amant de l’art, va dotar la ciutat d’un espai per a l’ensenyament públic de l’art adreçat a tothom” i ha afegit que “la Massana és una escola que sempre ha tingut en compte que pugui estudiar-hi tothom, independentment de la seva situació econòmica”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Escola Massana/ gardunya/