Trias: “volem estar en primera fila de la sostenibilitat creant activitat econòmica i amb un port competitiu” : Servei de Premsa

Trias: “volem estar en primera fila de la sostenibilitat creant activitat econòmica i amb un port competitiu”

15/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Xavier Trias ha assistit avui a la signatura del conveni entre el Port de Barcelona i Gas Natural Fenosa per impulsar l’ús del gas natural com a combustible al recinte portuari, tant pel que fa a la mobilitat marítima (propulsió de vaixells i embarcacions de servei), com a la terrestre (vehicles de transport i maquinària de treball). L’acord, que estableix les bases per accelerar el procés d’implantació del gas natural com alternativa als combustibles líquids derivats del petroli, ha estat rubricat pel president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, i pel director general de Negocis Minoristes de Gas Natural Fenosa, Daniel López Jordà. L’acte de signatura també ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives; el regidor de Medi Ambient i Serveis Urvans, Joan Puigdollers; i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Trias: “volem estar en primera fila de la sostenibilitat creant activitat econòmica i amb un port competitiu”

Xavier Trias ha destacat que “aquesta iniciativa és un pas molt important i molt positiu dins de l’aposta per fer països, ciutats i àrees metropolitanes sostenible des del punt de vista energètic, que ens ajudarà a reduir les emissions i la contaminació atmosfèrica a Barcelona”. Per a l’alcalde, “la ciutat ha fet una transformació importantíssima i una aposta important pel port” i és important que “a això ara s’hi sumi l’aposta per la sostenibilitat i l’eficiència energètica”. “Volem estar en primera fila de la sostenibilitat creant activitat econòmica i amb un port competitiu”. L’alcalde ha destacat “aquest treball per fer el més eficient possible tots els mitjans de transport i treballar plegats per posar les tecnologies al servei de la millora de la qualitat de l’aire” i ha remarcat el valor de “fer-ho junts amb una empresa energètica”.

El conveni signat avui preveu el desenvolupament d’actuacions que fomentin l’ús del gas com a combustible per aconseguir la reducció d’emissions contaminants del transport i l’estalvi de combustibles convencionals en les activitats portuàries i en l’entorn del Port de Barcelona, tant en el vessant marítim com en el terrestre. L’aposta del Port de Barcelona i de la companyia energètica pel gas natural com a combustible persegueix tres objectius principals: millorar la qualitat de l’aire de l’entorn portuari i, per extensió, de tota la ciutat i l’àrea metropolitana; contribuir a fer més competitius el sector logístic i els sectors industrials intensius en transport; i ajudar a consolidar la capital catalana com a hub logístic a través de la captació de tràfics dependents del proveïment de gas natural liquat (GNL).





Paraules clau

Alcalde Trias/ gas natural/ port/