Xavier Trias: “Gastar en cultura és generar riquesa per a tot el país” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Gastar en cultura és generar riquesa per a tot el país”

28/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha destacat aquesta nit la importància dels galeristes per “ser reconeguts com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar”. Trias ha assistit a la VII Nit del Galerisme en el transcurs de la que s’han lliurat els Premis GAC 2014, que reconeixen la tasca de galeries, col·leccionistes, comissaris, crítics d’art i mitjans de comunicació que més han contribuït en favor de la projecció de l’art i del galerisme com a sector de referència. A l’acte, que s’ha celebrat al MACBA, hi eren presents, entre d’altres, Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Ramon Sicart, president del Comitè organitzador dels Premis; Miquel Molins, president de la Fundació Banc de Sabadell; Anna Maria Guasch, presidenta del jurat dels Premis GAC 2014, membres del jurat; i guardonats i guardonades.

L’alcalde ha felicitat tots els guardonats i guardonades, “rebeu un merescut reconeixement per la vostra tasca a favor del galerisme”, ha dit afegint que “la vostra feina es complementa i ens enriqueix culturalment com a ciutat i com a país. Sou el millor exemple del talent que tenim a casa nostra i de la repercussió que està tenint a nivell internacional”.

Trias ha destacat la importància del galerisme a la ciutat “en la cultura però també per generar activitat econòmica i obrir-nos al món i per fer que l’obra dels artistes arribi al gran públic”. ““Gastar en cultura és generar riquesa per a tot el país”, ha dit l’alcalde. Finalment, Trias ha remarcat la tasca de les galeries com a dinamitzadores del mercat de l’art i de la trajectòria dels artistes, teixint complicitats amb els diferents agents artístics i posicionant internacionalment la cultura de la ciutat.

Premis GAC-VII Nit del Galerisme

Els Premis GAC tenen com a objectiu potenciar el paper difusor i emprenedor de les galeries d’art de Catalunya i posicionar-les com un element fonamental del mercat artístic i de la promoció d’artistes, tant emergents com ja consolidats, a nivell nacional i internacional. De la mà d’un prestigiós jurat que es renova cada any, es lliuraran els guardons que reconeixen la tasca de galeries, col·leccionistes, comissaris, crítics d’art i mitjans de comunicació que més han contribuït en favor de la projecció de l’art i del galerisme com a sector de referència.

Enguany els premiats han estat:

– Premi Honorífic GAC-Fundació Banc Sabadell: Alfons Borrell.
– Premi a la galeria nacional per la seva trajectòria: Palma Dotze.
– Premi a la galeria internacional per la seva trajectòria: Galerie Lelong.
– Premi al col·leccionisme: Harold Berg.
– Premi a la crítica: Jaume Vidal, Maria Palau i Montse Frisach, crítics d’art del diari “El Punt Avui”.
– Premi a la galeria jove per la seva projecció internacional: Maisterravalbuena.
– Premi al comissariat: Jean-Hubert Martin, Montse Aguer, Jean-Michel Bonhours i Thierry Dufrene, que han comissariat una exposició retrospectiva sobre Dalí a París i a Madrid.
– Premi al mitjà de comunicació: Artiga.
– Premi GAC-DKV a l’artista jove per la millor exposició en galeria: Núria Güell (Alegaciones desplaçades)-adn galeria.





Paraules clau

Alcalde Trias/ art/ galerisme/