Joan Puigdollers assisteix a la presentació de la guia “Tria sostenible de fusta en elements urbans” : Servei de Premsa

Joan Puigdollers assisteix a la presentació de la guia “Tria sostenible de fusta en elements urbans”

29/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 30 de gener, a les 18:00 hores, el regidor de medi ambient i serveis urbans, Joan Puigdollers, assisteix a la presentació de la guia “Tria sostenible de fusta en elements urbans” (C. Bon Pastor, 5), que organitza el Col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEB).

A la sessió de presentació també hi participarà Xavier Casanovas, del CAATEB; Miguel Àngel Soto, de Greenpeace; i Ramon Gabarró, president de la Confederació Catalana de la Fusta.

Aquesta guia és un recull de bones pràctiques i d’informació sobre les propietats de la fusta com a material resistent, absorbent acústic i aïllant tèrmic i com un material adequat per a l’ús en els elements urbans, tant des del punt de vista ambiental, com perquè és un material ecològic i un recurs renovable, que es pot reutilitzar i reciclar fàcilment.
L’Ajuntament de Barcelona té en compte en les seves polítiques d’adquisició de productes i serveis una sèrie de criteris que garanteixin l’ús de fusta certificada, i va ser una de les primeres ciutats a institucionalitzar la política responsable de compra de fusta. La ciutat estableix uns criteris tècnics mínims d’obligat compliment per garantir l’ús de fusta provinent de processos de tala legal, amb criteris de sostenibilitat de les diferents certificacions de fusta, i introdueix un sistema gradual de preferència de les certificacions com a criteris d’adjudicació, que els diferents actors municipals incorporen en els seus processos de contractació.
Aquesta política és una de les línies d’accions del programa “Ajuntament + Sostenible”, que s’inscriu en els compromisos municipals de l’Agenda 21 de Barcelona. La seva missió és la introducció de criteris de sostenibilitat (ambientals i socials) en serveis i dependències municipals, treballant de forma transversal des de l’àrea d’Hàbitat Urbà- Medi Ambient i Serveis Urbans amb totes les àrees, districtes i instituts municipals, i amb altres actors clau de la ciutat com universitats, associacions de fabricants, proveïdors, ONGs, etc.
En aquesta línia, el passat mes de novembre l’Ajuntament va signar l’adhesió a la coalició per a la gestió sostenible dels boscos tropicals, un grup de treball per crear mercats de fusta tropical sostenible a Europa i el món que té com a objectiu principal involucrar a les administracions públiques per assolir la gestió sostenible de fins a 10 milions d’hectàrees de bosc tropical l’any 2015.

Programa de la sessió
18:00 h El perquè d’aquesta Guia
Joan Puigdollers. Regidor de l’Ajuntament de Barcelona
18:10 h Continguts i utilitat de la Guia
Xavier Casanovas. Rehabilitació i Medi Ambient. CAATEEB
18:30 h La comercialització de la fusta a Catalunya
Ramon Gabarró. Director General de Gabarró Hermanos, S.A. i
President de la Confederació Catalana de la Fusta.
18:40 h Tancant les portes a la fusta il•legal
Miguel Angel Soto. GREENPEACE
18:50 h Debat obert amb els assistents





Paraules clau

sostenibilitat/