Barcelona i Kobe celebren 25 anys d’agermanament : Servei de Premsa

Barcelona i Kobe celebren 25 anys d’agermanament

30/01/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

Divendres 31 de gener a les 18:15 hores, el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, i el tinent d’alcalde de Kobe, Toshiro Tamada, signen una Declaració per celebrar el 20è aniversari de l’agermanament entre les dues ciutats. L’acte de celebrarà al Saló de Cròniques. Posteriorment, a les 18:45 hores, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica de la ciutat de Kobe al Pati de l’Ajuntament. L’exposició es podrà visitar fins el 6 de febrer. A l’acte també hi assistiran el cònsol de Japó, Takashi Fuchigami; el president de l’Assemblea  Municipal de Kobe, Kazushi Osawa; i la presidenta de la Societat Hispano-Japonesa de Kobe, Toshiko Shimoura.

El 6 d’abril de 1993 els alcaldes de Kobe i de Barcelona van signar l’Acord d’Agermanament.  L’acord estableix un programa d’intercanvis culturals, educatius, esportius, econòmics i tecnològics, per tal d’intensificar l’entesa i el coneixement d’interessos comuns. L’any 1995, Barcelona va col·laborar a pal·liar els efectes del terratrèmol que va afectar la ciutat japonesa amb l’enviament d’ajut humanitari.

La delegació japonesa que es troba de visita a Barcelona ha mantingut aquests dies reunions amb responsables municipals. Demà divendres mantindrà trobades a Barcelona Activa i Turisme de Barcelona.





Paraules clau

agermanament/ japó/ kobe/