L’Ajuntament amplia les voreres del carrer Béjar, en el tram entre Creu Coberta i Consell de Cent, al barri d’Hostafrancs : Servei de Premsa

L’Ajuntament amplia les voreres del carrer Béjar, en el tram entre Creu Coberta i Consell de Cent, al barri d’Hostafrancs

31/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona comença avui les obres de remodelació del carrer Béjar, en el tram situat entre els carrers de la Creu Coberta i Consell de Cent, al barri d’Hostafrancs.

Les obres del carrer Béjar les motiva la necessitat de rehabilitar el col·lector existent, però s’aprofitaran per fer una remodelació en profunditat del carrer, i per donar-li continuïtat en relació al tram de carrer per sobre de Consell de Cent, que ja va ser remodelat.

ccob

Així doncs, aquest tram de carrer, que té una longitud de 137 metres lineals i una superfície de 1.041 m2, passarà a tenir les voreres més amples amb una filera d’arbres, noves columnes d’enllumenat i un paviment renovat tant a la vorera com a la calçada. A més a més, les línies de serveis que actualment discorren aèries, amb cables de baixa tensió situats en postes de fusta i en les façanes, seran soterrades, fet que suposarà una millora substancial del paisatge urbà de la zona.

Les voreres actuals en aquest tram del carrer Béjar tenen 1,1 metres d’amplada, mentre que la calçada té un ample de 5,4 metres. El projecte preveu ampliar la vorera del costat Llobregat fins als 2,5 metres. En aquesta vorera es plantaran els arbres. La vorera del costat Besòs tindrà 1,6 metres. Totes dues voreres es pavimentaran amb panot de quatre pastilles. Per altra banda, la calçada passarà a tenir una amplada de 3,5 metres. L’espai per l’estacionament de vehicles que actualment té una de les voreres s’eliminarà.

El projecte té un cost de 548.742 euros i s’executarà en dues fases, per tal de produir les mínimes molèsties possibles al trànsit de vehicles per la zona.

Així doncs, en una primera fase, la que comença ara, es treballarà al tram entre Consell de Cent i Sant Jordi, tram en el qual quedarà limitat provisionalment el pas de vehicles només a aquells que necessitin accedir als aparcaments subterranis de la zona. Es preveu que aquesta fase s’allargui fins a la primera setmana d’abril.

A continuació s’executarà el tram següent, entre Sant Jordi i Creu Coberta, fase que s’allargarà fins a la primera setmana de juny. Durant aquesta fase, el trànsit de vehicles per aquest tram també quedarà limitat de forma provisional només a aquells que necessitin accedir als pàrquings.

Tot seguit, entre la primera i la segona setmana de juny, es faran les tasques d’aglomerat de la calçada.





Paraules clau

hostafrancs/