L’alcalde Trias afirma que gràcies als esportistes, clubs i entitats esportives de la ciutat, Barcelona és una de les grans capitals mundials de l’esport : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que gràcies als esportistes, clubs i entitats esportives de la ciutat, Barcelona és una de les grans capitals mundials de l’esport

03/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest vespre a la 66a edició de la Gran Gala del Mundo Deportivo. En el transcurs de la Gala s’han lliurat els trofeus als millors esportistes espanyols masculí i femení del 2013. L’alcalde ha entregat el guardó Millor Esportista Català als campions catalans de motociclisme, que han recollit Maverick Viñales, Laia Sanz i Toni Bou. Durant la gala, també s’ha fet entrega de premis a personalitats vinculades a l’esport, com esportistes, entrenadors, entitats, dirigents, periodistes o metges que van destacar durant l’any 2013.

L’acte ha estat presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i hi han assistit, entre d’altres, Francesc Homs, conseller de la Presidència; Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; Ivan Tibau, secretari general de l’Esport, i Miguel Cardenal, secretari d’Estat per a l’Esport.

L’alcalde ha felicitat tots els guardonats i guardonades, així com també tots els nominats. “Feu de l’esport la vostra vida i aconseguiu ser exemple en les vostres disciplines”, ha afirmat, i ha assegurat que, gràcies al treball que duen a terme, Barcelona és avui una de les grans capitals mundials de l’esport i una seu d’esdeveniments esportius internacionals de primer nivell. “Això no seria possible sense la feina dels clubs, les entitats i l’esport esclolar de base. D’aquí en surten grans professionals que ens converteixen en referents”, ha subratllat l’alcalde.

A més, ha destacat la importància que té l’esport per la ciutat en tots els àmbits. “És una aposta estratègica de salut i de valors com l’esforç, el treball en equip, la convivència i la cohesió social. L’esport és també importantíssim per la marca Barcelona. Els clubs i els esportistes ens posen al món, i esdeveniments com els mundials de natació i de basquet ens converteixen en un aparador per la ciutat a nivell internacional”, ha dit Trias, que també ha assegurat que l’esport és una “font molt important d’activitat econòmica” i contribueix en gran mesura a “tirar el país endavant”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ esport/ Mundo Deportivo/