Per primer cop l’Ajuntament de Barcelona donarà suport a la formació de joves fora del sistema educatiu en l’especialitat de comerç : Servei de Premsa

Per primer cop l’Ajuntament de Barcelona donarà suport a la formació de joves fora del sistema educatiu en l’especialitat de comerç

17/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Per primer cop , la regidoria de Comerç, Consum i Mercats s’ha sumat a la mesura de govern Pla 16-19 ampliant la formació bàsica i professional en l’àmbit del comerç i màrqueting en els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) per al curs 2013-2014, impulsats per l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta formació està adreçada als joves en edats compreses entre els 16 i els 25 anys, que no hagin obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria.

Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats ha mostrat la seva satisfacció: “La consecució de PQPIs destinats a joves i adolescents és una de les fites més importants ja que ens permeten potenciar el principi ètic i jurídic de la igualtat d’oportunitats, oferint recursos als joves que es troben en situació vulnerable i avaluar periòdicament l’ús i el rendiment del recurs concedit”.

Aquests PQPI permetran als joves adquirir una formació bàsica i professional en l’ àmbit de comerç que els pot facilitar una inserció social, laboral i/o el retorn al sistema educatiu. Alhora, es vol implicar a les empreses en els processos d’aprenentatge i d’ocupació dels joves, i connectar així el món educatiu i l’entorn empresarial a través de la formació en centres de treball.

El regidor Blasi ha destacat: “Podem reforçar el teixit econòmic de la ciutat, oferint formació amb competències del sector del comerç. Aquest representa, a més del 15% aproximat del PIB de la ciutat, també el 15% de la seva població activa, i per tant, un pilar important per a la generació de treball a la ciutat”.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional. Avui s’han signat els convenis de col·laboració amb les entitats que impartiran els tres cursos de comerç i màrqueting amb una inversió de 65.000 euros. Les tres entitats socials són Femarec de Sant Martí, Impulsem de Ciutat Vella i Acción 90 de Sarrià-Sant Gervasi. Els tres PQPI oferten un total de 51 places, tenen una durada de 809 hores i acabaran el 31 de juliol de 2014.

L’Ajuntament de Barcelona ofereix durant aquest curs 2013-14 un total de 517 places de Programes de Qualificació Professional Inicial sufragades en règim de cofinançament que es desenvoluparan a un total de 22 centres educatius privats i entitats socials (31 cursos, de 10 àmbits professionals diferents) .

Aquests PQPI formen part de la iniciativa municipal del “Pla 16-19 anys: Programa de recuperació acadèmica d’alumnat de 16 a 19 anys per promoure la seva qualificació i inserció laboral”, que es va presentar l’octubre de 2012, com a Mesura de Govern per a aquest mandat. El govern municipal ofereix d’aquesta manera la possibilitat als nois i noies d’obtenir una formació bàsica tècnica-professional que, després de superar-la, permeti la seva reincorporació al sistema educatiu reglat o la seva inserció laboral.





Paraules clau

comerç/ educació/