L’Ajuntament crea l’Oficina de Subvencions per millorar la transparència i la seva gestió : Servei de Premsa

L’Ajuntament crea l’Oficina de Subvencions per millorar la transparència i la seva gestió

19/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Més transparència i més eficiència. Aquests són els dos objectius de la Mesura de Govern que avui s’ha presentat a la Comissió de Presidència i Règim Interior amb l’objectiu de millorar la gestió de les subvencions de l’Ajuntament de Barcelona. La ciutat té un potent teixit associatiu, bàsic per garantir la cohesió social als barris i afavorir l’activitat cultural, esportiva i comercial a la ciutat. Per aquest motiu, la convocatòria general de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona és un instrument bàsic per desenvolupar i fomentar activitats d’interès públic o social per part de les entitats, més encara actualment tenint en compte la complexitat del moment econòmic. La convocatòria d’aquest any preveu atorgar fins a 13,8 milions d’euros en subvencions, un 15,9% més que l’any passat, uns diners que serviran per finançar iniciatives vinculades a la cultura, el comerç, l’esport, l’educació, la salut, el medi ambient, la immigració i el benestar animal, entre altres.

La Mesura de Govern per la millora de la transparència preveu la creació de l’Oficina de Subvencions, que permetrà una gestió centralitzada de les diferents convocatòries i garantirà una millor informació de tot el procés. Un altre dels objectius del Govern municipal és potenciar els convenis com a forma per donar més solidesa en determinats supòsits i millorar la transparència en l’atorgament de subvencions. A més, aquesta fórmula és especialment important per tal de donar continuïtat als projectes subvencionats, de manera que es poden establir convenis plurianuals, especialment en l’àmbit social i cultural.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha explicat que la importància de treballar per fer que l’atorgament de subvencions sigui cada dia “més transparent i més àgil”. Per aquest motiu Forn s’ha mostrat convençut que la creació de l’Oficina de Subvencions servirà “per posar les coses més fàcils i per garantir que tothom rebi la informació que necessita” i ha defensat que “en molts casos l’establiment de convenis pot ser un instrument positiu per totes les parts”.

 





Paraules clau

subvencions/