El districte de Sant Andreu impulsa la “Guia de Serveis d’Economia Social i Solidària” per donar a conèixer els recursos existents al territori : Servei de Premsa

El districte de Sant Andreu impulsa la “Guia de Serveis d’Economia Social i Solidària” per donar a conèixer els recursos existents al territori

21/02/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Districte de Sant Andreu ha impulsat una “Guia de Serveis d’Economia Social i Solidària” del districte per tal de donar a conèixer a la ciutadania tots els recursos existents en aquest àmbit al territori. Així, en aquesta guia, es recullen les botigues de comerç just, les cooperatives de consum, els bancs del temps, les entitats, els mercats d’intercanvi, els rebosts d’aliments i les empreses d’inserció laboral, entre d’altres, que estan al districte de Sant Andreu.

En total, el districte compta amb 27 espais que treballen en la línia de l’economia social i solidària. Aquests recursos es distribueixen en:

L’economia social  i solidària és una altra manera de concebre el desenvolupament econòmic i contribueix a transformar l’entorn econòmic i social. La conformen multitud d’iniciatives de producció, comercialització, consum, inversió, gestió de recursos que funcionen de manera més democràtica, equitativa, solidària i respectuosa amb les persones, el medi ambient i el territori.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha destacat que “per al nostre districte és molt important la tasca que fan aquestes empreses i entitats per impulsar un tipus d’economia amb una projecció molt social i que ara, més que mai, és important potenciar tenint en compte la situació econòmica que estem vivint” i ha afegit “volem que Sant Andreu esdevingui un referent pel que fa a tot allò relacionat amb l’economia solidària i bona mostra d’això és que el districte acull la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que aquesta tardor encararà la seva tercera edició”.


Compromís amb la Fira d’Economia Solidària de Catalunya

El compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la Fira d’Economia Solidària de Catalunya ha estat palès des de la primera edició, quan es va cedir el recinte de la Fabra i Coats per acollir aquest esdeveniment. De fet, a finals de l’any passat, l’Ajuntament de Barcelona i els organitzadors de la Fira, l’Associació Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, van signar un conveni que, entre d’altres coses, garanteix que la fira es continuarà celebrant en aquest recinte, com a mínim, fins a l’any 2015.

A més, a la darrera edició de la fira, l’Ajuntament de Barcelona va aportar un total de 34.040,04 euros per a la celebració de la FESC provinents del districte de Sant Andreu; l’àrea d’Economia, Empresa i Ocupació; l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i l’Institut de Cultura de Barcelona.

D’altra banda, des de l’Àrea de Qualitat de Vida es va participar a través d’un estand on es va donar a conèixer l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. L’Acord Ciutadà és l’espai de participació, de cooperació públicoprivada i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que treballen per construir una Barcelona més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes les persones. És el marc idoni per desplegar una estratègia compartida, un full de ruta que comprometi a institucions i entitats socials per treballar plegats cap a una Barcelona més inclusiva i per fer front conjuntament als aspectes socials de la crisi.

La FESC persegueix la difusió i promoció de l’economia social i solidària i de les entitats i agents que executen iniciatives d’aquest tipus, la divulgació i reflexió al voltant de les necessitats i de les diferents alternatives i solucions a la crisi, donar visibilitat al teixit comercial i empresarial d’economia social.

Nota: Adjuntem el plànol de la guia en format PDF i també es pot consultar al web www.bcn.cat/santandreu





Paraules clau

economia social/ Sant Andreu/ solidaritat/