Maite Fandos: “La Cursa del Corte Inglés és un exemple d’esport popular, solidari i participació femenina” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “La Cursa del Corte Inglés és un exemple d’esport popular, solidari i participació femenina”

04/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquells qui vulguin participar a la una de les curses populars més multitudinàries de tot el planeta ja poden fer-ho. S’han obert les inscripcions – que són completament gratuïtes- a la 36a edició de la Cursa del Corte Inglés i romandran obertes fins el proper 5 d’abril.

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha assistit a la presentacióde l’esdeveniment, i ha destacat la importància d’aquesta cursa com un exemple de la capitalitat internacional esportiva de la ciutat de Barcelona. “La Cursa del Corte Inglés és un exemple on la vessant esportiva i solidària de Barcelona es reuneixen en un esdeveniment multitudinari”, ha afirmat Fandos.

El 2013 la Cursa del Corte Inglés va superar els 72.000 participants assolint així els 2.035.624 participants totals en totes les edicions. Així, el llistat oficial que publica Running USA posiciona la Cursa del Corte Inglés –després de l’australiana Sun-Herald City 2 Surf- al capdamunt de les proves atlètiques populars. Tanmateix, la Cursa el 2013 va comptar amb un 45% de dones convertint-la així en al prova amb més participació femenina de la capital de Catalunya.

Inscripcions obertes

Sota el lema ‘Ens trobem a la Cursa’ la organització ha obert el període d’inscripcions de l’edició d’enguany. Des d’avui 4 de març fins al proper 5 d’abril restaran obertes les inscripcions gratuïtes. Aquestes es poden formalitzar a tots els centres catalans del Corte Inglés i Hipercor. Fins al proper 3 d’abril romandran obertes via web.

Una prova solidària

Enguany la Cursa del Corte Inglés acompanya la tasca de la Fundació Ulls al Món que lluita per garantir el dret universal a la visió.  Aquesta entitat treballa per combatre la ceguesa al món, i és que existeixen 285 milions de persones amb deficiències visuals greus, de les quals, 39 milions són cegues. I d’aquestes, 2/3 parts són dones i nens i el 90% es troben en països pobres i/o en vies de desenvolupament.  Per aquest motiu, aquesta entitat se centra en formar personal local per poder desenvolupar els seus serveis per diagnosticar i atendre els problemes visuals, per educar la població amb hàbits saludables per a la prevenció de les principals patologies oculars, i per promoure l’equipament material de centres de salut, entre d’altres.





Paraules clau

cursa/