Trias participa a Brussel·les a la Innovation Convention 2014, organitzada per la Comissió Europea : Servei de Premsa

Trias participa a Brussel·les a la Innovation Convention 2014, organitzada per la Comissió Europea

09/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns i dimarts, 10 i 11 de març, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, participa a Brussel·les a la Innovation Convention 2014, que organitza la Comissió Europea, i que tindrà lloc a l’Square – Brussels Meeting Centre (Glass Entrance, rue Mont des Arts, B-1000 Brussels). La Convenció s’obre dilluns, 10 al matí, amb la Intervenció del President Durao Barroso, i es clourà dimarts 11, a les 12:30 hores, amb una cerimònia, presidida per la comissària d’Investigació, Innovació i Ciència, en el transcurs de la que es lliurarà el guardó de Capital europea de la Innovació. La ciutat de Barcelona és finalista i opta a aconseguir aquest premi  juntament amb les ciutats de Grenoble (França) i Groeningen (Països Baixos).

Dilluns al vespre, en el marc de la Convenció, l’alcalde Trias assisteix, a un sopar presidit per José Manuel Durão Barroso, president de la Comissió Europea, i Máire Geoghegan-Quinn, comissària d’Investigació, Innovació i Ciència.

La Comissió Europea ha convocat, per primer cop, un concurs per escollir Capital Europea de la Innovació. Aquest reconeixement s’emmarca en el fet que, per a la Comissió Europea, la innovació és essencial per al creixement econòmic i per a la competitivitat de les empreses i constitueix una part imprescindible de l’Estratègia Europa 2020 de la UE. Avui dia, dos terços de la població de la UE viu en zones urbanes i suburbanes i, per tant, són les ciutats les que més contribuiran a fer Europa més innovadora, ja que  promouen la innovació en la seva provisió de serveis i perquè permeten crear l’ambient propici perquè altres ens innovin i que les esferes públiques i privades es connectin.

Aquest premi, doncs, recompensarà la ciutat que estigui construint el millor “ecosistema innovador” per connectar ciutadans, organitzacions públiques, universitats i empreses. Per a escollir aquesta capital, es premiaran iniciatives, adoptades ja a les ciutats després de gener de 2010, i que tinguin per objectiu crear aquest ecosistema per a la innovació.

En una primera selecció, les ciutats finalistes van ser Barcelona, Grenoble, Groningen, Málaga, París i Spoo. En la següent selecció, les ciutats finalistes han estat Barcelona, Grenoble i Groningen. La Candidatura de Barcelona es basa en el projecte “Barcelona com a ciutat de les persones”, un pla de transformació global dirigit a introduir l’ús de les noves tecnologies per apropar la ciutat al ciutadà i millorar el funcionament general i la gestió de la ciutat, així com per fomentar el creixement econòmic i el benestar dels ciutadans d’acord amb el marc estratègic de la ciutat.





Paraules clau

brusel·les/ Comissió Europea/