Xavier Trias “la nostra aposta pel transport públic es diu autobús” : Servei de Premsa

Xavier Trias “la nostra aposta pel transport públic es diu autobús”

10/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit avui a l’acte de presentació dels 20 nous autobusos híbrids (propulsats per motors elèctrics) que s’han incorporat a la flota de Transports Metropolitans de Barcelona i els 13 autobusos de gas natural comprimit reconvertits en híbrids, juntament amb la tercera fase de la Nova Xarxa de Bus, que serà efectiva el 15 de setembre vinent i que consistirà en tres línies verticals i una d’horitzontal. L’acte també ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde i president de TMB, Joaquim Forn i amb el regidor de mobilitat, Eduard Freixedes.

Durant la presentació, l’alcalde ha assegurat que el Govern Municipal “fa una aposta molt important per un transport públic eficient, sostenible i de qualitat”, i ha afegit que en aquests moments “la nostra aposta pel transport públic d’una manera molt clara es diu autobús”.

L’alcalde ha explicat que aquesta aposta és coherent amb el que el Govern Municipal vol ser exemplar, com és la utilització de les noves tecnologies i l’aposta pels vehicles híbrids, elèctrics. Trias ha recordat que la ciutat de Barcelona té una flota d’autobusos de les més netes d’Europa, però ha afegit que la ciutat no es vol quedar aquí, recordant que també s’estan fent proves amb vehicles elèctrics per anar transformant la flota.

Pel que respecta a la Nova Xarxa de Bus Xavier Trias ha assegurat que “ara ja podem dir que tenim una autèntica xarxa d’autobusos” i ha dit també que aquesta compta “amb resultats molt positius i que ho seran cada dia més”. L’alcalde ha explicat que durant els propers anys aquesta xarxa serà un gran exemple per altres ciutats i ha recordat que aquest projecte crea una autèntica xarxa equiparable a la del metro i que es converteix, per tant, en un transport molt eficient. L’alcalde ha finalitzat dient que amb la Nova Xarxa Bus es fa una aposta molt clara per la sostenibilitat i pels beneficis ambientals i econòmics, alhora que permet reforçar el concepte de ciutat smart city.

Amb la incorporació de 20 autobusos híbrids, que substitueixen 20 cotxes dièsel amortitzats, i la transformació de 13 autobusos de gas natural comprimit en híbrids, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) fa un pas més en la reconversió ambiental de la flota, seguint les directrius europees i catalanes per al transport públic de superfície sobre reducció d’emissions i millora de la qualitat de l’aire.

Paral·lelament aquest any 2014 el Govern municipal i TMB continuaran la implantació de la Nova Xarxa de Bus amb la creació de quatre eixos, tres de verticals i un d’horitzontal. La previsió és que tots quatre es posin en servei el 15 de setembre vinent.

– H14, Pg. Zona Franca – Sant Adrià
Aquesta línia horitzontal pren com a referència els recorreguts de les línies 9 i 141.

– V13, Pla del Palau – Pl. Kennedy
Aquesta línia vertical pren com a referència els recorreguts de les línies 58 i 64.

– V15, Barceloneta – Vall d’Hebron
Aquesta línia vertical té com a referència el recorregut de la línia 17.

– V27, Pg. Marítim – Canyelles
Aquesta línia té com a referència el recorregut de la línia 71 actual.

 





Paraules clau

nova xarxa de bus/