El districte de Sant Martí inicia la urbanització del Parc Trinxant-Meridiana : Servei de Premsa

El districte de Sant Martí inicia la urbanització del Parc Trinxant-Meridiana

16/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el Projecte d’Urbanització del parc Trinxant-Meridiana del barri del Camp de l’Arpa. L’objectiu de l’actuació és endreçar el terreny de la cruïlla del carrer Trinxant amb Meridiana per a aconseguir un espai amb una imatge unitària i amb un arbrat que acabi sent important i frondós.

Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí, ha destacat la rellevància d’aquesta urbanització tot recordant que “com a districte fem una aposta per dignificar els espais i la urbanització del Parc Trinxant-Meridiana és una prioritat d’aquest mandat que ens permetrà millorar el nivell de vida dels nostres veïns i veïnes”.

A finals d’abril començaran dels treballs d’enderroc de tots els elements de pavimentació i mobiliari existents per a fer una nova pavimentació amb peces de panot i amb peces ceràmiques. Es farà un enjardinament de tot l’àmbit amb la plantació de nou arbrat i d’entapissats. S’instal·laran dues àrees de joc infantil, un espai per a l’esbarjo de gossos i una zona polivalent amb un espai per a jocs de bitlles. Es renovarà tot el mobiliari urbà: cadires, papereres, pilones…

 

La urbanització dels terrenys de 6.216,54 m2 s’ha previst fer-la en tres fases. La primera comprèn els terrenys que actualment s’utilitzen com a espai d’aparcament i com a espai provisional de joc de bitlles. La segona correspon als terrenys més propers al carrer Degà Bahí un cop adquirides les dues parcel·les adjacents a l’escola bressol Petit Príncep. La tercera comprèn la resta de l’àmbit que es correspon a l’espai fins a la nova alineació de l’edificació fixada pel planejament i a l’ampliació del carrer degà Bahí.

 

L’ordenació de la urbanització pretén, tot i la diversitat d’usos prevista, obtenir un espai amb una imatge unitària i amb un arbrat que acabi sent important i frondós. S’han definit un conjunt d’espais circulars, per sota de la cota general d’urbanització, que concentren tot l’arbrat i la vegetació del parc, i que seran uns espais densos i ombrívols a l’estiu. A l’interior d’alguns d’aquests cercles, sota de l’arbrat, s’hi ubicaran els usos previstos: espai de lleure de gossos, espais de jocs infantils i espai polivalent.

Els cercles també actuen com a grans receptacles de l’aigua de pluja de tota l’àrea del parc. Les rasants previstes a la part pavimentada del parc portaran l’aigua de pluja cap als espais circulars, de tal manera que el drenatge previst en aquests espais garantirà la infiltració de l’aigua de pluja a les zones on es concentra la vegetació.

Pel que fa a l’enjardinament, es preveu la plantació diverses espècies d’arbres: Acer saccharinum, Acerplatanoides columnare, Liriodendron tulipifera, Quercus ilex ilex, Celtis australis, Olea europaea i Magnolia grandiflora. Sota dels arbres dels cercles sense cap ús específic, la terra es deixarà formant un bombament i entapissada amb Hedera helix. S’ha previst una faixa estreta de separació entre el parc i la tanca de l’escola bressol en la qual és previst plantar-hi enfiladisses (Hedera helix i Trachelospernum jasminoides). Aquestes enfiladisses, a banda d’entapissar aquesta faixa de terreny, es preveu que formin un teló vegetal en desenvolupar-se sobre una malla suportada per una estructura de barres metàl·liques.

La nova xarxa d’enllumenat, es basarà en la disposició de projectors de leds col·locats sobre bàculs de semàfor i en mànegues de leds situades sota la vora del perímetre dels cercles. Al carrer Degà Bahí, s’hi preveu completar l’enllumenat seguint la solució ja executada davant l’escola bressol: projectors de vapor de sodi d’alta pressió sobre columnes cilíndriques.

Es preveu un termini d’execució de les obres de set mesos per a la primera fase, un mes per a la segona fase i de tres mesos per a la tercera fase. La previsió és finalitzar les obres de la primera fase a la tardor del 2014.





Paraules clau

Camp de l’Arpa/ Parc Trinxant-Meridiana/