Trias: “amb la nova urbanització, aquest espai de les Cotxeres Borbó ha de ser per passejar i conviure” : Servei de Premsa

Trias: “amb la nova urbanització, aquest espai de les Cotxeres Borbó ha de ser per passejar i conviure”

21/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha participat aquest matí en l’inici de la darrera fase d’urbanització de les Cotxeres Borbó. L’acte també ha comptat amb la participació de la regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni; el fill de l’hereu de Can Xiringoi, Jordi Armengol; el president de l’Associació de Veïns de Torre Lloberta i Vilapicina, Joaquim Forns; i la representant de la Plataforma Cotxeres, Maria Dolores Millan.

mur_0

Durant el mateix, l’alcalde de Barcelona ha mostrat la seva satisfacció per participar en l’acte simbòlic d’enderrocament del mur de Cotxeres Borbó, ja que “iniciem les obres per urbanitzar les voreres que envolten l’illa, i crear una nova zona enjardinada, on els veïns i veïnes podran passejar i conviure” i ha refermat que “aquest ha de ser un espai per a les persones”. “Convertirem aquest lloc inòspit en el lloc somiat pels veins”.

Trias ha recordat que “el passat mes de desembre, es va complir una dècada de l’últim autobús que va sortir de les Cotxeres Borbó i des d’aleshores, tota aquesta zona s’ha anat transformant. Aquest mandat el vam començar amb la inauguració del centre esportiu i uns mesos després es va posar en funcionament del casal d’avis i la biblioteca”. En aquest àmbit també hi ha un equipament sanitari.

L’alcalde ha explicat que amb les obres es recupera una part de la història de Nou Barris, ja que en el mateix emplaçament hi havia la masia Can Xiringoi i ha anunciat que “és molt important que no perdem la nostra memòria històrica i per això, volem proposar que els futurs jardins que aquí es construiran portin el nom, de Can Xiringoi”.

D’altra banda, Trias ha agraït als veïns i veïnes la paciència i la implicació en tot el procés i ha destacat especialment als membres de la Plataforma Cotxeres Borbó, que des d’un inici va demanar la recuperació de tota aquesta illa per el barri i ha posat en valor “totes les persones i totes les associacions que heu lluitat durant anys heu aconseguit transformar les antigues cotxeres en un nou espai amb equipament i zones verdes per al barri”.

En aquesta línia, ha explicat que “a Barcelona podem estar molt orgullosos de tenir un teixit associatiu tan divers, tan ric i dinàmic com el vostre; perquè vosaltres ens ajudeu a fer Barcelona, sou un dels principals actius de la nostra ciutat”.

Finalment, Trias ha reblat que “avui estem fent barri, estem fent districte i estem fent ciutat. Estem avançant per fer una Barcelona millor, una ciutat de les persones per a les persones, on la millora i el benestar i la qualitat de vida dels barcelonins i les barcelonines és el més important” i ha assegurat que Barcelona és “una ciutat feta amb la complicitat i suport de tothom i, molt especialment, de totes les persones i entitats que, amb el vostre esforç i la vostra lluita, ens ajudeu a avançar”.





Paraules clau

Cotxeres Borbó/ Nou Barris/