Maite Fandos assisteix a la jornada dedicada al ciclisme i l’esport sobre rodes de Barcelona, en motiu de la Volta Ciclista a Catalunya : Servei de Premsa

Maite Fandos assisteix a la jornada dedicada al ciclisme i l’esport sobre rodes de Barcelona, en motiu de la Volta Ciclista a Catalunya

28/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Sota el lema ‘Una ciutat, dues rodes i tres festes’, aquest diumenge 30 de març Barcelona acollirà tot un conjunt d’activitats que tindran la bicicleta com a gran protagonista de la jornada. La capital catalana, i més concretament Montjuïc, serà el punt de sortida i arribada de l’última etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, una de les competicions més importants i clàssiques del ciclisme català, a la vegada que serà l’epicentre de la Festa sobre Rodes, que concentrarà diverses activitats centrades en els vehicles rodats. El tercer escenari serà la Down Urban BCN (DUB), un espectacular descens en BTT per escales i desnivells, que unirà l’Anella Olímpica amb la Font Màgica.

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, assistirà als diversos actes d’aquesta jornada esportiva. A les 12.15 hores participarà al lliurament de bicicletes solidàries a la Fundació Joan Bosco, en el marc de la Festa sobre Rodes; a les 13.50 hores assistirà a la sortida de la darrera etapa de la Volta i a continuació,  participarà a l’acte d’homenatge a l’esportista Dani Comas, 10 vegades campió del món de Bike Trial, que realitzarà una exhibició especial per a tots els participants de la jornada.

Per altra banda, la Tinenta d’Alcalde d’Esports assistirà, a partir de les 14.15 hores, a la Final Dual de la DUB i a partir de les 15.00 hores participarà en l’acte de lliurament de premis de la segona edició d’aquest espectacular descens en bicicleta.  Així mateix, participarà en l’acte de lliurament de premis de la darrera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, previst aproximadament a les 16.30 hores.

94a Volta Ciclista a Catalunya

És la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món que enguany arriba a la seva 94a edició. Del 24 al 30 de març recorre diferents poblacions catalanes amb un total de 7 etapes, la última de les quals es farà a Barcelona, amb una distància total de 120,700 Km, aquest diumenge 30 de març.

La sortida estarà situada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. El pilot sortirà de Barcelona per realitzar una ruta pel Baix Llobregat i de tornada a la capital catalana entrarà de nou per l’avinguda Reina Maria Cristina des d’on realitzarà vuit voltes a un circuit per Montjuïc.

L’edició d’enguany ha comptat amb la participació dels 18 equips professionals de la màxima categoria i amb 3 equips de la segona divisió del ciclisme professional, concentrant un total de 168 corredors.

Festa sobre Rodes

Aquesta gran festa se celebrarà a l’espai comprès entre les places de Carles Buïgues, Puig i Cadafalch i Cascades, així com també l’esplanada davant del Mies van de Rohe. El programa d’activitats, que es desenvoluparà aquest diumenge 30 de març de 10.00 a 17.00 hores, té per objectiu apropar i promoure l’ús de la bicicleta, de manera que convida a grans i petits a participar en activitats però també a gaudir d’exhibicions com a espectadors.

La celebració aglutinarà en un mateix espai diverses modalitats de pràctica esportiva, incloent-hi les bicicletes adaptades, i donarà espai a entitats solidàries com Caritas o Bicicletes sense Fronteres, amb el qual es dota de dimensió social l’esdeveniment. En la mateixa línia, es procedirà a fer una donació de bicicletes a la Fundació Joan Bosco. El projecte consisteix en la recollida bicicletes en desús, que tothom qui vulgui por entregar. Les bicicletes es donaran a col·lectius sense recursos, tan en l’àmbit nacional com internacional.

 DUB-Down Urban BCN

Aquesta competició reunirà a Montjuïc una vuitantena de pilots experts en el descens que desafiaran la gravetat i el cronòmetre en un circuit de 1,2 km de descens espectacular que transcorrerà en un dels punts més coneguts i emblemàtics. Després d’unes baixades d’entrenament i classificatòries, els seixanta millors pilots passaran a una final, que serà la baixada definitiva per conèixer els guanyadors de la prova. També es realitzarà un Dual Slalom entre els vuit millor pilots i vuit pilots convidats.

 





Paraules clau

ciclisme/ esport/ volta/