El veïnat de Can Baró participa en l’elaboració del projecte de millora de la zona esportiva del carrer Tenerife : Servei de Premsa

El veïnat de Can Baró participa en l’elaboració del projecte de millora de la zona esportiva del carrer Tenerife

28/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte d’Horta-Guinardó ha iniciat un procés de participació ciutadana per definir la finalització de la fase 1 d’obres i la segona fase de millora de la zona esportiva del carrer Tenerife, al barri de Can Baró. Les obres, que van iniciar-se el passat mes de febrer, tenen l’objectiu de convertir aquest espai en una zona polivalent i de centralitat pels veïns i veïnes del barri.

Els treballs consisteixen en la millora de la pista esportiva Can Baró i els seus vestuaris, així com els seus entorns amb la definició d’un nou passeig de connexió entre el carrer Tenerife i el Carrer Francesc Alegre, la projecció d’un aparcament en superfície i la creació de nous accessos al conjunt per tal de procurar una bona integració amb l’entorn immediat i una millor accessibilitat. La remodelació d’aquesta zona pretén una intervenció destinada a la millora de la pista esportiva Can Baró i per l’altra, aconseguir espais de lleure i circulació de manera funcional i còmode per als veïns.

En el marc de la segona fase de les obres, s’ha iniciat un procés de participació per conèixer l’opinió i les propostes dels veïns que conviuen en l’àmbit més proper a la zona esportiva per, com ha recordat Francina Vila, regidora del districte, “dissenyar un espai que s’ajusti a les seves necessitats i permeti que tots els veïns en puguin gaudir”. Vila també ha destacat que “aquest projecte forma part del full de ruta del districte, elaborat al principi de mandat, i que preveu un conjunt d’inversions i millores al barri de Can Baró, així com a altres indrets del districte, vinculats al desenvolupament del Parc dels Tres Turons, una de les prioritats d’aquest mandat“.

El procés participatiu té l’objectiu de recollir la visió i la valoració dels veïns i veïnes en relació als diversos elements configuradors dels projecte del nou espai públic que resultarà de la reforma de la zona esportiva del carrer Tenerife. Aquest procés planteja diferents moments de participació veïnal: trobada participativa amb el veïnat del barri de Can Baró, i que es va celebrar el passat dissabte 26 d’abril; enquesta de valoració a les llars de l’àmbit territorial de la zona d’influència de les obres de millora. L’enviament de les butlletes als habitatges començarà el proper 2 de maig, i es recolliran a partir del 6 fins el 9 de maig; i la possibilitat de participar a través d’internet.

En aquest sentit, el Comissionat de Participació, Carles Agustí, ha explicat que “és el primer procés participatiu que engeguem amb el Govern Obert en funcionament, per aquest motiu volem garantir que tots els ciutadans i ciutadanes del barri puguin participar. Per això podran fer-ho presencialment a les reunions, amb les butlletes que es faran arribar al veïnat, o digitalment a través de Govern Obert”.

Amb aquests procés de participació és pretén que el resultat sigui una mostra participativa de la visió dels veïns i veïnes al voltant del projecte de remodelació de la zona esportiva del carrer Tenerife.

 

 





Paraules clau

Can Baró/ Horta-Guinardó/