El Cicle de Clàssica a Horta-Guinardó se suma a la celebració del Tricenterani : Servei de Premsa

El Cicle de Clàssica a Horta-Guinardó se suma a la celebració del Tricenterani

07/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A partir de demà, 8 de maig, comença una nova edició del Cicle de Clàssica a Horta-Guinardó que enguany arriba a la seva 15a edició amb un concert inaugural a la seu del districte a les 19:00 hores, amb l’actuació de Trio BCN Cosmo

Fins al 19 de juny, el diferents equipaments i espais del districte acolliran 15 concerts i quatre activitats complementàries per gaudir de la música barroca de principis del segle XVIII. Els objectius del Cicle de Clàssica és acostar territorialment una oferta cultural de música clàssica de qualitat a la vegada que s’afavoreixen els hàbits culturals dels ciutadans i ciutadanes d’Horta-Guinardó i apropar aquest estil de música al públic infantil.

A més, com ha destacat la regidora Francina Vila, “es pretén promocionar professionals emergents, promocionar grups de música de la ciutat i el seu entorn, implicar els agents culturals del territori amb la programació del cicle cultural, i donar l’oportunitat a les escoles de música de l’entorn a mostrar i difondre els treballs realitzats pels alumnes durant l’any”.

Aquest any el Cicle Clàssica Horta-Guinardó es vol afegir a les commemoracions del Tricentenari amb un homenatge singular a aquesta data. Musicalment, el 1714 va ser l’any en què el matemàtic Joseph Sauveur va anunciar el descobriment acústic de la sèrie harmònica, un principi físic d’una importància cabdal per al desenvolupament posterior de l’harmonia, la disciplina musical que estudia les relacions entre sons simultanis.

Per aquest motiu s’ha elaborat un material audiovisual didàctic que es podrà veure en línia i en els equipaments participants, i una ruta musical, “La Música al Born del 1700: dels carrers a la Cort Reial”, que tindrà lloc el dissabte 31 de maig a les 11:00 hores.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ música/ tricentenari/