El comerç de proximitat surt al carrer aquest cap de setmana : Servei de Premsa

El comerç de proximitat surt al carrer aquest cap de setmana

16/05/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest cap de setmana el comerç de proximitat surt al carrer a quatre districtes de la ciutat. Les mostres de comerç al carrer són iniciatives que organitzen les associacions de comerciants amb el suport dels districtes per donar a conèixer el comerç de proximitat dels barris. Les botigues mostren als veïns els seus productes en el marc d’una fira, d’una festa major o d’una activitat tradicional. Aquestes mostres han esdevingut molt populars en els darrer anys i se celebren sobretot els caps de setmana.

El proper dissabte 17 de maig i en algun cas també el diumenge 18, el comerç de barri sortirà al carrer a quatre districtes de Barcelona.

 

Districte de Gràcia

Les associacions de comerciants del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova organitzen el dissabte 17 de maig la segona jornada de “Botigues al carrer”. Al llarg de tot el dia, el comerç de proximitat pararà els seus productes fora de la botiga per donar-los a conèixer i oferirà activitats diverses per ambientar la passejada a tothom que s’hi acosti.

És la primera vegada que el districte de Gràcia celebra dues mostres de comerç al carrer dos caps de setmana consecutius. Aquest dissabte és el torn dels comerciants del Passeig de Sant Joan (entre Sant Antoni M. Claret i Còrsega), de la Plaça Joanic i de la Travessera de Gràcia (trams entre Roger de Flor i Sardenya).

L’horari d’aquesta mostra de comerç al carrer serà de les 10:00 hores a les 21:00 hores. Els trams dels carrers on se celebra romandran tancats al trànsit de les 9 a les 22 h..

Organitzen:  Associació de Comerciants Nova Travessera/ Associació de Veïns i Comerciants de la plaça Joanic i rodalies / Associació de Comerciants Eix passeig de Sant Joan.

 

Districte d’Horta-Guinardó

Amb la voluntat d’acostar els productes de temporada de les botigues de la zona als veïns i clients, el proper dissabte dia 17 se celebrarà la V Festa del Comerç de Sanllehy a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat entre el carrer Praga i la Plaça Font Castellana. La Mostra de Comerç l’organitza l’associació de comerciants Sanllehy Comerç. Durant tot el dia es podran tastar les especialitats dels comerços associats d’hostaleria i alimentació i es podrà gaudir d’actuacions musicals, tallers infantils i moltes activitats festives al carrer.

 

Districte de Nou Barris

El dissabte 17 de maig se celebra la V Mostra de Comerç de Nou Barris en el marc de la Festa Major de Nou Barris. Se celebra en el Parc de la Guineueta i en la Plaça Llucmajor de les 10:00 hores a les 21:00 hores. La Mostra està organitzada per l’Associació Nou Barris Centre Comerç i compta amb el suport del districte.

El mateix dia, a la plaça Virrei Amat amb Felip II també es fa una mostra de comerç amb presència de comerciants, entitats i escoles de dansa. Es duran a terme diverses activitats de dinamització i actuacions de les escoles de dansa. L’horari serà de 10 a 14 hores.

 

Districte de Sant Andreu

El dissabte 17 de maig, se celebren al districte de Sant Andreu tres mostres de comerç al carrer.

Al Bon Pastor, en el marc de la Festa Major, de les 10:00 hores a les 15:00 hores, s’ha organitzat al carrer Sant Adrià (Jardins antic mercat) una mostra de comerç amb exhibicions de boxa, degustacions gastronòmiques i tot tipus d’activitats lúdiques. La Mostra l’organitza l’Associació de Comerciants de Bon Pastor.

En el marc de la Festa Major de Navas s’han organitzat dues activitats tradicionals com són la Fira Medieval i la Mostra de Comerç al carrer durant el cap de setmana. El dissabte 17 i el diumenge 18, de les 10:00 hores a les 21:00 hores, se celebra la 4a Fira Medieval i la Festa de Comerç al carrer Trinxant i Passeig Maragall (entre Pare Claret i Olesa). A la Fira Medieval hi haurà tot tipus de comerç al carrer, espais gastronòmics, animació infantil, artesans, cercaviles,….

A l’Espai Comerç del carrer Trinxant es farà unPatchwork solidari. Es demana als veïns que portin un tros de tela i participin en l’elaboració del patchwork més gran i solidari de Barcelona.





Paraules clau

carrer/ comerç/