Antoni Vives assisteix a la final del Concurs Internacional de Música de les Corts : Servei de Premsa

Antoni Vives assisteix a la final del Concurs Internacional de Música de les Corts

23/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 24 de maig, a les 19:00 hores, el tinent d’alcalde i regidor de les Corts, Antoni Vives assisteix a la final del Concurs Internacional de Música de les Corts, que enguany celebra la seva desena edició. La final té lloc a l’Auditori Axa (av. Diagonal, 547).

Aquest certamen és obert a tots els intèrprets de música clàssica d’entre 18 i 35 anys, i està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona, el Centre d’Estudis Musicals A Tempo i l’Associació per l’Altre Cor Cremat. Es premia els artistes en dues categories: cant, per a solistes lírics, i instrumental, per a solistes (amb o sense acompanyament de piano) o cambra (fins a un màxim de cinc músics). Els 8 participants finalistes arriben a la final després d’haver superat dos fases eliminatòries i opten a premis dineraris, i la participació en diversos cicles musicals,  un enregistrament professional (en suport CD) amb la discogràfica Solfa Recordings, i un premi del públic, que serà escollit pel públic assistent durant la fase final celebrada a l’Auditori Axa.

A més dels premis econòmics els guanyadors són proposats per participar dins dels cicles musicals de: Clàssica a les Corts; Cicle 30 minuts de Música, de la fundació Mas i Mas (per a la categoria instrumental), el concert organitzat per l’Aula Extensió Universitària per a gent gran de les Corts Est; el cicle líric “Les Veus del Monestir” (per a la categoria de cant); i una beca per a un intèrpret.

Aquest concurs va néixer al 1994 per iniciativa de la directora del Centre Cívic Riera Blanca i la directora de l’escola musical A Tempo, amb l’objectiu d’estimular i recolzar els joves intèrprets en la seva carrera musical i impulsar la interpretació musical i la difusió de la música clàssica entre els joves. Des d’aleshores, hi ha passat prop de 800 artistes i compta entre el seu elenco de premiats amb noms habituals de l’escena no només catalana sinó també internacional com la violinista barcelonina Helena Satué, guanyadora en la categoria de solista l’any 2008, actualment professora a l’ESMUC i que és un nom habitual en les programacions de sales de concerts de l’estat i d’arreu d’Europa; la soprano premiada en l’edició de 2013, la jove Sara Blanch, escollida enguany per participar en el festival Rossini més important del món, el Rossini Opera Festival que se celebra anualment a la ciutat de Pesaro (Itàlia); els músics que formen el Trio Pedrell (amb Christian Torres al violí, Ferran Bardolet al violoncel i Jordi Humet al piano), o solistes com la flautista Elisabeth Franch, premiada en diversos concursos internacionals i músic que ha actuat, entre altres, a escenaris tan emblemàtics com la Scala de Milà; o l’acordionista Oroitz Maiz, un dels intèrprets més reconeguts a nivell internacional en la seva disciplina.





Paraules clau

concurs/ Les Corts/ música/