Finalitzen els enderrocs de les cases dels antics funcionaris de la presó de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu : Servei de Premsa

Finalitzen els enderrocs de les cases dels antics funcionaris de la presó de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu

19/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la societat municipal Barcelona Gestió Urbanística, SA, ha iniciat avui l’enderroc de les darreres cases dels antics funcionaris de la presó de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. D’aquesta manera, s’evita la possibilitat que hi hagi noves ocupacions il•legals d’aquests espais.

En concret, ara s’enderroquen dos edificis que acollien quatre pavellons, 19-20-21-22, que eren els darrers que quedaven en peu. La Generalitat de Catalunya ha recuperat aquesta setmana la possessió del pavelló número 22 que estava ocupat il•legalment. Immediatament després de la desocupació, es van inutilitzar els espais a l’espera de poder iniciar l’enderroc.

 

 

Els enderrocs dels pavellons dels antics funcionaris de la presó es van iniciar a l’abril del 2013 pels pavellons 3 i 4 ubicats al carrer Pare Pérez del Pulgar, 36-38. El primer d’aquests pavellons havia patit un incendi i el segon havia estat ocupat il•legalment per una família que va marxar voluntàriament.

Posteriorment, durant el mes de novembre es van dur a terme els enderrocs dels pavellons 5-6, 7-8, 15-16 i 17-18, i es va arranjar el mur perimetral del recinte de l’antiga presó, així com l’adequació dels solars restants.

En total, l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 250.000 euros en aquestes actuacions. Un cop enllestits aquests darrers enderrocs aquest espai acollirà usos provisionals, acordats amb les entitats veïnals, fins que s’executi el planejament urbanístic previst en aquest àmbit.

Aquests enderrocs són fruit del conveni signat a l’abril de 2013 entre l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya que inclou l’execució dels enderrocs que restaven pendents dels pavellons d’habitatges que conformaven el perímetre de l’antic Centre Penitenciari de Joves de Barcelona.





Paraules clau

Sant Andreu/ trinitat vella/