L’Ajuntament de Barcelona impulsarà la incorporació de 500 alumnes en la modalitat d’FP Dual : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà la incorporació de 500 alumnes en la modalitat d’FP Dual

21/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Dilluns 21 de juliol, a les 11:30 hores a la Sala Lluis Companys, el regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, presentarà la mesura de govern “Impuls a la Formació Professional Dual per millorar la formació i l’ocupabilitat dels joves”. Aquesta iniciativa contempla la incorporació de 500 alumnes de formació professional que faran les seves pràctiques durant el proper curs escolar i també el següent, mitjançant FP Dual, alternança estudi – treball, en diferents dependències de l’Ajuntament de Barcelona, instituts o empreses municipals i consorciades, i també en empreses o institucions públiques i privades que gestionen serveis municipals. A la presentació tambe participarà el gerent de la Fundació BCN formació professional, Pere Ros.

L’FP Dual pretén recuperar el model de l’aprenent garantint una formació que millori la qualificació professional i personal de l’alumnat i, pel que fa a l’empresa, permet disposar de personal qualificat adaptat a les necessitats pròpies i que serà format en la cultura de la pròpia empresa. L’FP Dual implica que l’alumnat rep part de la formació en el centre educatiu i part en l’empresa, que és remunerada.

A més, aquesta mesura de govern preveu incentius per fomentar que les empreses incorporin alumnat mitjançat la formació professional dual.

En l’actual context de grans canvis econòmics i socials, amb unes elevades taxes d’atur juvenil, la Formació Professional està esdevenint una eina cada vegada més rellevant per tal de promoure una qualificació professional adequada als reptes existents i representa un paper determinant en la inserció laboral i professional dels joves. El Pla d’Actuació Municipal 2011-2015 contempla diverses mesures que van en aquesta direcció com l’ampliació de l’oferta de qualificacions, la detecció de necessitats del mercat de treball i, en especial, el foment de la relació entre empreses i centres d’ FP per a una inserció laboral de qualitat dels alumnes.





Paraules clau

atenció a les persones/ formació/ formació professional/ Formació Professional Dual/ fp/ FP Dual/ ocupació/ pràctique/