El Districte d’Horta-Guinardó posa en marxa la primera APP per donar a conèixer la seva història i el seu patrimoni : Servei de Premsa

El Districte d’Horta-Guinardó posa en marxa la primera APP per donar a conèixer la seva història i el seu patrimoni

17/08/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Districte, d’Horta-Guinardó, en el marc del desenvolupament del seu Pla de Promoció Econòmica i Cultural, ha creat una aplicació de telefonia mòbil (APP) amb el nom de “Rutes d’Horta-Guinardó” amb l’objectiu de donar a conèixer el seu territori.

Francina Vila, regidora del Districte, ha explicat que “Horta-Guinardó és un territori molt divers i una riquesa cultural i històrica que fins fa poc era ben desconeguda. El Pla de Promoció Econòmica i Cultural del districte vol donar a conèixer aquesta riquesa, no només a les persones que ens visiten, sinó a tots els veïns i veïnes del districte”. Vila ha destacat que “aquesta nova aplicació mòbil és una eina que ens permet accedir fàcilment als indrets més característics del nostre territori, i es vincula amb propostes d’activitats socioculturals i de recuperació del patrimoni material i immaterial”.

Aquesta nova aplicació, la primera que es desenvolupa des d’un districte, facilita ala informació de tres rutes d’interès que es realitzen pel districte, amb les dades corresponents d’una trentena de punts atractius:
– Modernisme i les millors vistes de Barcelona: L’interès d’aquesta ruta està en la visita a dos dels més destacats exponents de l’arquitectura modernista de la ciutat, l’Hospital de Sant Pau i el Parc Güell. En la segona part del recorregut es proposa la visita al cim del Turó de la Rovira per gaudir d’unes vistes de 360º sobre Barcelona, i altres espais destacats dels barris del Baix Guinardó, El Guinardó, Can Baró i El Carmel.
– De la identitat tradicional als Jocs Olímpics del ’92: la ruta està centrada en els barris de la Font d’en Fargues i d’Horta, que han sabut conservar la seva identitat tradicional i on es van fer realitat la idea de “la casa i l’hortet” del president Francesc Macià. Després la zona de La Clota, un dels pocs racons de Barcelona on es poden apreciar aspectes de ruralitat. I per acabar, La Vall d’Hebron, en que, entre d’altres, es troben diverses manifestacions històriques i del llegat dels Jocs Olímpics de 1992.
– Arquitectura al peu de Collserola: El punt d’inici és el barri de Sant Genís dels Agudells, on trobarem exemples constructius tradicionals, com l’Església de Sant Genís dels Agudells. La ruta passa després per Montbau, un barri que aplega diversos exemples de construcció racionalista. També es proposa visitar algunes zones senyorials, entre d’altres, el majestuós Palau de les Heures i els jardins del Laberint d’Horta.

L’aplicació, disponible per Apple i Android, també facilita altres informacions d’interès per als visitants, com ara restaurants, allotjaments, comerços i espais com centres sanitaris i serveis de seguretat.

D’aquesta manera, la nova APP, emmarcada en el Pla de Promoció Econòmica i Cultural del districte, també vol donar a conèixer Horta-Guinardó com un territori atractiu, no només des de la vessant turística, sinó també a través del seu gran teixit comercial, per impulsar i donar suport al comerç com a motor de l’economia del districte, generador de llocs de treball i creador de riquesa. La reactivació del comerç de proximitat, dels mercats municipals i les fires contribueix a caracteritzar els barris del districte, influeixen en la seguretat i proporcionen serveis i vitalitat al territori.

L’aplicació mòbil es pot descarregar en la següent direcció: http://barcelona.cat/apps4bcn/horta

El districte ja ha posat en marxa diferents accions de promoció i comunicació turística adreçades als residents i entitats pròpies del territori així com l’estimulació a la participació dels agents rellevants en tot el procés d’implementació i posada en marxa del Pla.

S’han creat i potenciat productes digitals:
– Web de rutes: recull de forma classificada diferents opcions de coneixement del territori del districte
– Web de comerç: recull diferents opcions de coneixement de la realitat comercial dels barris (eixos i plataformes comercials i comerços singulars del districte)
– Promoció del districte 2.0 a través de xarxes socials i aplicacions mòbils

També s’han creat altres productes en format tradicional:
– Guies-plànols del districte amb les propostes de punts d’interès més destacats, i guies-plànols per zones d’interès i per barris
– Fulletons en els hotels amb informació pràctica destinada als usuaris dels hotels del districte
– Guia de zones comercials dels districte

 





Paraules clau

app/ història/ Horta-Guinardó/ innovació/ patrimoni/