L’Ajuntament de Barcelona s’incorpora al programa “Connected Citizens Program” : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona s’incorpora al programa “Connected Citizens Program”

02/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Ahir, 1 de setembre, es va fer a Nova York el llançament per part de Google del programa “Connected Citizens Program” , una iniciativa que consisteix en l’intercanvi d’informació de trànsit entre l’aplicació mòbil Waze i diverses administracions gestores de trànsit d’arreu del món. A partir d’avui, l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb el Servei Català de Trànsit (SCT), passaran a formar part d’aquest programa aportant informació viària tant a nivell de la capital catalana com a nivell metropolità. A l’acte de presentació hi ha assistit el director de Serveis de Mobilitat del Govern Municipal, Adrià Gomila.

L’aplicació Waze, actualment en funcionament, ja facilita els desplaçaments en vehicle privat afegint a les funcions de navegador informació en temps real sobre l’estat del trànsit. Un dels capítols destacats és la informació que aporta sobre les incidències del trànsit que permet als seus usuaris evitar-les fent ús del navegador.

Amb el programa “Connected Citizens” aquesta plataforma passarà a compartir l’actual informació del trànsit de Waze amb diverses administracions, assolint així un millor i major intercanvi d’informació. D’aquesta manera, a partir d’ara quan el Centre de Gestió de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona detecti una incidència que afecti al trànsit de la ciutat la remetrà directament a Waze i, a la inversa, quan algun dels usuaris d’aquesta aplicació indiqui de forma automàtica que existeix una incidència viària aquesta serà remesa de manera immediata al Centre de Gestió de la Mobilitat.

Aquest model de treball facilitarà als usuaris una millor informació sobre l’estat real del trànsit alhora que suposarà una font d’informació addicional per l’administració que enriquirà les dades disponibles des del Centre de Gestió de Mobilitat. Amb aquesta col•laboració Barcelona fa un pas més cap al concepte d’”smart city”, atès que es guanya una font d’informació addicional que possibilitarà una gestió més intel•ligent de la mobilitat de la ciutat. Aquesta iniciativa s’emmarca per una banda, amb la Capitalitat Mundial del Mòbil que ostenta Barcelona i per l’altra, amb l’estratègia de ciutat intel•ligent que s’està desplegant per utilitzar la tecnologia per a millorar la qualitat de vida de les persones i a la vegada gestionar de manera més eficient la ciutat.

Els socis que s’incorporen ara al projecte “Connected Citizens” són:

● Rio de Janeiro
● Barcelona
● Jakarta
● Tel Aviv
● San Jose
● Boston
● Florida
● Utah
● Los Angeles
● The New York Police Department (NYPD)





Paraules clau

Connected Citizens Program/ Google/ innovació/ smart city/ Waze/