Presentació del poemari ‘Illes lligades’ de Melcion Mateu guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2014 : Servei de Premsa

Presentació del poemari ‘Illes lligades’ de Melcion Mateu guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2014

10/11/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimarts 11 de novembre, a les 19:00 hores, a la llibreria La Central del Raval (carrer Elisabets, 6) es presentarà el llibre Illes lligades de Melcion Mateu, el poemari guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2014 publicat per LaBreu Edicions.

Participaran en l’acte el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; l’editor de LaBreu Edicions, Marc Romera; el poeta i crític literari, David Castillo i el poeta, Melcion Mateu.

Melcion Mateu (Barcelona, 1971) És poeta, traductor i crític literari; autor de tres poemaris: Vida evident (Premi Octavio Paz 1998); Ningú, petit (2002), basat en el clàssic del còmic Little Nemo in Slumberland, de Winsor McCay; i Jardí amb cangurs (2005).

És doctor en Literatures Hispàniques i Lusòfones per la New York University, Màster en Literatura Comparada per Cornell University i llicenciat en Filologia Espanyola (UAB). Nascut a Barcelona fill de pares mallorquins, va viure a Nova York entre el 2005 i el 2014, i actualment viu a Florianópolis, Brasil. Els poemes d’Illes Lligades recorren els paisatges d’aquests arxipèlags.

Alguns dels seus poemes han aparegut també en revistes i/o antologies en castellà, portuguès, anglès, rus i eslovè. Com a traductor, ha portat al català autors com Siri Hustvedt, Michael Ondaatje i John Ashbery, entre d’altres. Ha col·laborat ocasionalment, amb articles sobre literatura i l’actualitat cultural de Nova York, als suplements culturals dels diaris Avui, El País i La Vanguardia.





Paraules clau

Jocs Florals/ Melcion Mateu/ poesia/