L’alcalde participa a l’encesa de l’enllumenat de Nadal : Servei de Premsa

L’alcalde participa a l’encesa de l’enllumenat de Nadal

20/11/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Divendres, 21 de novembre, a les 18’30 hores, (Jardinets Salvador Espriu), l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, participa a l’encesa de l’enllumenat de Nadal. L’alcalde estarà acompanyat per la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi i la regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos.

Durant aquests dies els carrers de Barcelona s’omplen de llum i les associacions de comerciants busquen l’originalitat de les seves decoracions amb l’objectiu que l’enllumenat sigui un element més que incentivi el consum nadalenc.

Durant aquest acte festiu als Jardinets de Gràcia es desenvoluparan diferents actuacions musicals i artístiques. L’acte serà conduït per l’actriu Marta Bayarri i  Cristian García, presentador del TEBVIST, primera televisió feta per a persones amb discapacitat intel•lectual i esportista dels Special Olympics . Actuaran els ballarins de la companyia de dansa de Jorge Fernández Hidalgo. L’Esperit del Nadal i el seu seguici farà el seu ball. L’Esperit de Nadal és una iniciativa de l’associació els Pessebristes de Ciutat Vella que s’incorporà l’any 2012 a l’imaginari festiu de la ciutat de Barcelona, que compta amb la col•laboració del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme. I clouran les veus de la coral DeuDeVeu que interpretaran vàries cançons.

Enguany, tots els districtes faran també la seu propi acte d’encesa de llums:

Ciutat Vella: La regidora Mercè Homs assistirà als actes d’encesa de llums següents:
A la plaça del Poeta Boscà a la Barceloneta, a les 18:00 hores, on es farà una gran xocolatada i hi haurà un caga tió i música.
A la plaça Reial a les 19:00 hores (la plaça Reial celebra enguany la segona edició del concurs d’il•luminació).
A la Via Laietana a les 19.30 hores (un dels carrers que s’incorporen per primer cop a l’enllumenat nadalenc) cantonada amb el carrer Comtal.

Eixample: El regidor Gerard Ardanuy assistirà a l’acte d’encesa de llums que tindrà lloc la placeta de la cruïlla del carrer Aragó amb Dos de Maig, davant dels Encants Nous. Presentarà l’acte l’actriu Laura Sancho, la Gràcia a la sèrie de tv3 La Riera. Actuaran també Oriol Padrós, cantant i compositor, qui interpretarà Junts, la cançó dels comerços i veïns de XarxaEixample; i la Coral Rock, un grup de quatre joves noies que interpretaran nadales i altres temes del seu repertori. L’acte acabarà sobre les 19.30 amb una xocolatada solidària.

Horta-Guinardó: La regidora Francina Vila assistirà als actes d’encesa de llums:
A les 18:00 hores es farà al carrer Llobregós, davant el Mercat del Carmel. Hi haurà pallassos i titelles, tallers i degustacions de productes nadalencs. Ho organitza: Carmel Comerç i Mercat
A les 18:30 hores es farà l’encesa de llums al Passeig Maragall, entre els carrers Peris Mencheta i Frederic Rahola. En aquesta zona es farà una Fira de Nadal i Festa amb activitats infantils, musicals, de dansa, tallers, degustacions i sortejos.

Les Corts: L’acte de l’encesa de llums serà a les 19:00 hores a la Plaça Comas. L’acte comptarà amb la participació de les associacions i entitats del districte i l’actuació del grup Bitxicleta i el seu espectacle Pallassades, que s’iniciarà a les 18:00 hores.

Nou Barris: La regidora Irma Rognoni assistirà a l’acte de l’encesa de llums a les 19:00 hores a la Plaça Llucmajor comptarà amb cercavila i animació.

Sant Andreu: El regidor Raimond Blasi assistirà a l’acte de l’encesa de llums a les 20:00 hores a la Plaça del Comerç. La festa tindrà un cercavila i animació a càrrec de Bandarra Street Orkestra.

Sant Martí: L’encesa tindrà lloc a les 19:00 hores al Mercat de la Unió amb Marià Aguiló.

Sants-Montjuïc: El regidor Jordi Martí assistirà a les 18.45 hores a la festa popular de l’encesa de llums nadalenques a la plaça de Santa Madrona, al barri del Poble-Sec.

Sarrià-Sant Gervasi: El regidor Joan Puigdollers assistirà a les 19.15 hores al Mercat de Galvany (Santaló, 65).





Paraules clau

Alcalde Trias/ enllumenat/ nadal/