El 70,2% de l’alumnat participant en el “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre 2014” han aconseguit passar de curs : Servei de Premsa

El 70,2% de l’alumnat participant en el “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre 2014” han aconseguit passar de curs

30/11/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Un 70,2% de l’alumnat d’ESO dels centres públics que va participar aquest estiu passat en el “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre” va aconseguir passar de curs gràcies a aquesta iniciativa liderada des de l’Ajuntament de Barcelona i impulsada conjuntament amb el Consorci d’Educació de Barcelona. En total, hi van participar 1.808 alumnes provinents de 50 centres educatius públics de la ciutat, mentre que durant la primera edició d’aquest pla de suport que van tenir lloc el 2013 hi van participar un total de 1.592 nois i noies i van aconseguir passar de curs el 65%.

El pla s’adreça principalment als nois i noies d’ESO, de centres educatius públics i també concertats, amb assignatures suspeses el juny i que no disposen d’un entorn favorable per preparar els exàmens de l’avaluació extraordinària de setembre.

Com a novetat, aquest passat estiu, la iniciativa ha comptat amb la participació de l’Institut Barcelona Esports, que va oferir a l’alumnat participant dels centres públics la possibilitat de participar en activitats esportives complementàries. A més, també es van fer accions adreçades a les famílies impulsades des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i la participació de la xarxa de biblioteques municipals de Barcelona, que va oferir a l’alumnat participant el seu suport durant els mesos d’estiu.

El “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO” forma part de les accions impulsades aquest mandat des del govern municipal per afavorir l’èxit escolar a la ciutat i es va presentar com a Mesura de Govern davant Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona el 26 de juny de 2013.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha volgut destacar “la feina conjunta impulsada des de l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, els centres educatius i, especialment, de l’alumnat participant, que ha permès augmentar el percentatge de nois i noies que ha aconseguit passar de curs aquest setembre passat en relació a l’estiu passat quan vam impulsar per primera vegada aquesta iniciativa”. Ardanuy ha aprofitat l’ocasió per recordar que “des de l’inici del mandat, el govern municipal treballa a través de diferents iniciatives per afavorir l’èxit escolar i, sense cap tipus de dubte, el “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre”, és un bon exemple d’aquest compromís que volem seguir impulsant”.

Durant aquesta segona edició d’aquesta iniciativa han participat un total de 257 amic@grans (estudiants universitaris i, en alguns casos, exalumnes del mateix centre educatiu) que s’han encarregat de donar suport als 1.808 nois i noies de centres públics de la ciutat, seleccionats pels centres educatius, sempre d’acord amb les famílies, i d’un total de 52 monitors i coordinador de les diferents activitats esportives que es van impulsar des de l’IBE.

El “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre” es va desenvolupar des de l’1 al 18 de juliol i els dies 1, 2 i 3 de setembre. Entre d’altres accions, es va oferir a l’alumnat participant recursos per organitzar-se l’estudi, aclarir conceptes, sistematitzar les matèries i preparar l’avaluació extraordinària de setembre i, a més d’altres iniciatives i accions, es va facilitar als assistents material de suport per a l’estudi de les matèries suspeses.

En total, aquest estiu passat van participar en aquest pla un total de 2.131 nois i noies, des de 1r i fins a 4t d’ESO, matriculats a 50 centres educatius públics i 13 centres concertats de la ciutat.





Paraules clau

educació/ escola/ eso/