L’Ajuntament de Barcelona urbanitza provisionalment 4.567 m2 d’espai públic a les Cotxeres Borbó, al districte de Nou Barris : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona urbanitza provisionalment 4.567 m2 d’espai públic a les Cotxeres Borbó, al districte de Nou Barris

04/01/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat la urbanització provisional del solar situat a l’avinguda Borbó, 42-52, a l’àmbit de les antigues Cotxeres Borbó al districte de Nou Barris. L’actuació consisteix en un tractament superficial del solar per tal que pugui ser utilitzat com espai públic mentre no s’endeguin les obres de construcció dels equipaments previstos en aquests terrenys, propietat de la Generalitat de Catalunya.

L’espai a urbanitzar és de 4.567 m2, el projecte compta amb una inversió de 981.951,05 euros i la finalització prevista de les obres és al mes de març. Els principals objectius d’aquesta actuació són urbanitzar provisionalment donant continuïtat a les actuacions d’urbanització ja fetes i en execució en aquest espai de les Cotxeres Borbó. Això es fa tot enderrocant les tanques existents i rectificant l’alineació i rasants.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha destacat que “en aquest darrer any hem donat un autèntic canvi a l’entorn de les Cotxeres Borbó. Les actuacions d’urbanització perimetral ja finalitzades i la provisional que ara iniciem permeten fer d’aquest espai una veritable zona de gaudi, d’estada, on passejar, un espai que convidi a la calma i a la serenitat que servirà com a espai per potenciar la interrelació veïnal” i ha finalitzat dient “un cop finalitzades aquestes obres, ja podrem dir que definitivament la ciutadania”.

Amb aquestes actuacions es comunicaran la plaça central Carmen Laforet amb l’avinguda de Borbó i els carrers de Costa Cuixart i Felip II. S’enjardinaran els talussos amb l’objectiu de formar un espai verd que es pugui trepitjar, situant l’arbrat al voltant de la plaça Carmen Laforet. A més, es col•locarà mobiliari i enllumenat, d’acord amb els criteris d’estalvi i energètic i rendibilitat. També s’executarà el sistema de drenatge i xarxa de reg.

 

 

 

El barri de Vilapicina i la Torre Llobeta guanya uns 11.700 m2 d’espai lliure i diversos equipaments

El passat mes de març, l’Ajuntament de Barcelona va iniciar les actuacions de reurbanització perimetral de l’avinguda Borbó i dels carrers de Costa Cuixart i Felip II, ja finalitzades. Aquestes actuacions contribueixen a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones i recuperen un nou espai per als veïns i veïnes del barri. En total, amb aquestes dues actuacions, el barri guanyarà 11.663 m2 d’espai lliure per a ús i gaudi ciutadà.

Pel que fa als equipaments, ja executats i en marxa, l’espai compta amb:

– Centre Esportiu Municipal (CEM).
– Equipament de salut.
– Biblioteca.
– Casal de gent gran.
– Aparcament.

L’any 2003, l’Ajuntament de Barcelona va iniciar la transformació de les antigues cotxeres de busos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) de l’illa de Cotxeres de Borbó, situades entre l’avinguda Borbó i els carrers Ramon Albó, Costa Cuxart i Felip II. Aquesta operació ha fet que aquest àmbit esdevingui un important pol d’equipaments i espai públic del districte de Nou Barris.

En total, estem parlant d’un espai amb una superfície total de 22.000 metres quadrats ubicats al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. Aquestes cotxeres van ser en el seu moment un espai per a guardar els tramvies que circulaven per la ciutat. Posteriorment, amb la desaparició del tramvia, van passar a ser utilitzades com a espai per als autobusos fins que el consistori va decidir dedicar aquest espai a dotar d’equipaments la zona.





Paraules clau

Cotxeres Borbó/ Nou Barris/