L’Ajuntament de Barcelona inicia la reforma del Velòdrom Municipal d’Horta : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona inicia la reforma del Velòdrom Municipal d’Horta

06/01/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Velòdrom Municipal d’Horta enceta una nova etapa gràcies al seguit d’actuacions que l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat per tal de millorar-ne les seves instal·lacions. Aquest equipament emblemàtic de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 comença així un procés de reformes i remodelacions per tal millorar totes les seves instal·lacions i oferir així no solament un millor servei de cara a la l’activitat esportiva que s’hi realitza sinó també una major oferta.

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha explicat que aquest seguit d’actuacions responen a la voluntat del Consistori de modernitzar i renovar aquest equipament per tal de fer-lo accessible a la ciutadania. També ha destacat la tramitació per atorgar a la instal·lació el nom del mític ciclista català, Miquel Poblet, com a homenatge a la seva trajectòria esportiva.

L’estiu passat es van estrenar uns nous lavabos de públic per a persones amb mobilitat reduïda. Una acció que va representar el tret de sortida d’un procés de remodelació que compta amb diferents projectes i que culminarà a mitjans de 2015 amb una inversió total de més de 2 milions d’euros.

Al llarg d’aquestes mesos les actuacions que s’encetaran són:
– Substitució de la fusta de la pista: aquesta actuació té per objectiu substituir completament la pista per tal de renovar-la completament. Les obres començaran el proper més d’octubre i tenen un termini d’execució previst de 4 mesos.
– Remodelació del circuit de BMX: aquestes obres tenen per objectiu condicionar i millorar el circuit de BMX per tal que pugui englobar diferents disciplines amb aquestes bicicletes però especialment, permetre la celebració de competicions a nivell internacional. Les obres s’iniciaran el proper mes de novembre i tenen un termini de 6 mesos.
– Millora de l’accessibilitat de la instal·lació per a persones amb mobilitat reduïda: aquesta actuació, prevista per al proper mes d’octubre, contempla la millora d’accessibilitat de la instal·lació en unes obres d’una durada aproximada de dos mesos i mig.
– Millora de les instal·lacions d’ACS i climatització: aquesta actuació –d’uns 9 mesos de durada- comporta diferents fases d’un projecte de millora de les instal·lacions de climatització així com també de renovació de les instal·lacions d’aigua calenta sanitària dels vestidors de l’equipament esportiu.

 

Una instal·lació singular

El Velòdrom Municipal d’Horta és part del llegat olímpic de la capital catalana. L’edifici va ser construït entre el 1983 i 1984 i, d’aleshores ençà, la instal·lació no ha sofert canvis substancials mantenint així la seva forma característica.

La gestió de la instal·lació del Velòdrom Municipal d’Horta va ser traspassada a l’Institut Barcelona Esports l’1 de setembre de 2010. Des de llavors, aquest organisme va encarregar una auditoria i una diagnosi de l’estat de la instal·lació per detectar les principals mancances. Com a resultat d’aquests estudis s’han anat executat diverses actuacions de millora de les condicions d’ús de la pista i de les seves instal·lacions en general.

Actualment la instal·lació està en ús per part de la les escoles de ciclisme que formen els esportistes professionals, així com també diferents clubs de futbol sala, futbol 7 i bàsquet gràcies a les pistes addicionals. En total prop de 130 clubs de ciclisme usen aquesta instal·lació al llarg de l’any.

 

Miquel Poblet, un mite

Miquel Poblet, nascut a Montcada i Reixac, va ser un pioner del ciclisme català que aconseguí una carrera esportiva exemplar i que es va fer especialment conegut per la seva habilitat i capitalitat d’esprintar.

Aquest esportista va competir com a ciclista professional des del 1947 al 1962, assolint un total de 214 victòries. En el període entre 1947 i 1951 es proclamà per tres vegades
campió d´Espanya de muntanya i triple campió d’Espanya per regions, a més de guanyar 12 etapes a la Volta a Catalunya. A la pista guanyà per quatre vegades el campionat d’Espanya de velocitat i dos el de persecució, i un seguit de victòries en nombroses proves a l’americana formant parella amb Bover, Clarós, Bruneel i Timoner.

La seva primera victòria a la general de la Volta a Catalunya arribà el 1952 guanyant a més tres etapes i el premi de la muntanya. També obté el seu primer títol estatal d’americana formant parella amb Albert Sant. En 1953 entrà a l’equip La Perle assolint èxits a proves de Sis Dies a Barcelona i l´Alger, i altres dues etapes a la Volta a Catalunya.





Paraules clau

horta/ velòdrom/ Velòdrom Municipal d’Horta/