L’alcalde crida els barcelonins a fer, de la donació de sang, un acte quotidià : Servei de Premsa

L’alcalde crida els barcelonins a fer, de la donació de sang, un acte quotidià

07/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet una crida avui als barcelonins i barcelonines perquè facin donació de sang, en el marc de la presentació de la Marató de Sang 2.0., que enguany se celebrarà entre els dies 16 i 23 de gener a tota Catalunya.

 

 

L’alcalde ha presidit l’acte, que s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona, i que ha comptat amb la presència d’Enric Argelagués, director del Banc de Sang i Teixits, i de dos donants voluntaris, així com dels ambaixadors de la marató. Durant l’acte s’ha presentat el vídeo de promoció de la Marató de Sang 2.0.

Trias ha recordat que Barcelona ha demostrat moltes vegades que és una ciutat solidària. “Ho fa cada any amb la seva forta implicació en mobilitzacions com la Marató de TV3 o el Gran Recapte d’Aliments. Per aquest motiu, la nostra ciutat és una excel·lent plataforma per fer una crida a la participació de la Marató de Sang 2.0”, ha afegit.

En l’edició anterior de la Marató de Sang es va aconseguir arribar a més de 6.600 donacions. Durant aquells dies, s’instal·laran punts de donació a la Torre Agbar i als hospitals de la Vall d’Hebron, el Clínic i Sant Pau. La Marató compta amb la participació de Creu Roja i de la Federació de Donants de Sang.

L’alcalde ha demanat la implicació de tothom per fer difusió de la campanya, i s’hi ha afegit amb un tuit que ha llançat des del seu compte, on s’hi pot llegit: “Donar sang et fa gran, i fer-ne difusió també! Jo ja m’he apuntat a la #MaratoDonantsCAT a http://maratodonants.cat @donarsang”.

La campanya té com a objectiu recuperar les reserves després de les festes de Nadal, a més d’aconseguir nous donants. Enguany, però, la iniciativa posarà especial èmfasi en animar els joves de Catalunya a fer-se’n.





Paraules clau

Alcalde Trias/ donació/ donacions/ sang/