Xavier Trias: “amb el Canòdrom promourem la indústria creativa i innovadora, i dinamitzarem el districte de Sant Andreu” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “amb el Canòdrom promourem la indústria creativa i innovadora, i dinamitzarem el districte de Sant Andreu”

08/01/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha presentat avui el projecte de gestió del Canòdrom Parc de Recerca Creativa i el planejament de l’entorn d’aquest equipament. A la roda de premsa també han participat el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi; i la directora de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona, Inés Garriga.

 

16044539527_17eaba2a96_z

 

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha posat en valor que “Barcelona es va distingir per fer la Revolució Industrial al sud d’Europa a finals del segle XVIII i XIX i ara vol liderar la nova revolució tecnològica del segle XXI” i ha recordat que “durant els últims 3 anys, l’Ajuntament ha impulsat centenars de projectes innovadors i creatius. Hem fet el primer mapa del talent i la creativitat de la ciutat, i hem aconseguit més de 5 milions d’euros de fons europeus, per invertir-los en projectes d’economia creativa”.

Trias ha destacat que “l’antic Canòdrom de la Meridiana serà un espai de projectes innovadors en el sector de les indústries creatives i culturals; un espai al servei dels emprenedors culturals de la ciutat, que ajudarà a convertir idees creatives en els àmbits de les arts, la tecnologia i la ciència, en nous productes i serveis” i ha explicat que “aquest equipament forma part d’un nou eix de la creativitat i la innovació a Barcelona, format per la Fabra i Coats i el Disseny Hub Barcelona”.

A més, l’alcalde també ha remarcat que “el nou Canòdrom s’ha pensat per retenir i potenciar el talent de creadors i emprenedors. Per connectar el talent emergent amb el teixit empresarial de la ciutat” i ha afegit que “els emprenedors culturals hi tindran un munt d’eines per crear el seu projecte, per definir el seu model de negoci, per trobar finançament, o per crear una nova empresa”.

L’alcalde ha destacat que “aquesta iniciativa respon a la voluntat de l’Ajuntament de promoure la indústria creativa i innovadora, perquè és un dels grans actius de Barcelona” i ha refermat que “no és casualitat que Barcelona sigui Capital Europea de la Innovació. La innovació ens fa ser més competitius, atrau inversió i ens obre portes de cara al futur”.

Pel que fa a la ubicació d’aquest projecte al districte de Sant Andreu, Trias ha remarcat que “serà un element dinamitzador del barri. Un equipament que també tindrà usos veïnals, i que inclourà un programa d’inserció laboral per als joves del districte” i ha expressat que aquest projecte “el fem gràcies a la col·laboració dels veïns i veïnes del barri i el districte que tenien reivindicacions des de fa molt de temps i amb raó”.

En relació al futur desenvolupament urbanístic dels entorns del Canòdrom, on està previst ubicar equipaments i crear noves zones d’espai públic per al gaudi del ciutadà, l’alcalde ha recordat que “és molt important des d’un punt de vista cívic, d’activitat econòmica i de creativitat i de transformació de la ciutat que volem per viure, per treballar i per gaudir”.

Finalment, Trias ha reblat que “hem de ser capaços de treure el màxim profit possible a aquest equipament que ha de donar resposta a les necessitats bàsiques que tenim: treball i benestar”.

El Canòdrom Parc de Recerca Creativa neix amb vocació internacional i col·laborarà amb centres similars que ja existeixen a d’altres ciutats del món, com Nova York. L’espai el gestionarà per l’empresa Incubio, especialitzada en la incubació de projectes d’innovació, que ajudarà a seguir creant ponts entre el disseny, la cultura i la indústria a Barcelona. La previsió és que les obres d’adequació d’aquest edifici singular s’acabin al juliol, moment en el que es posarà en marxa l’equipament.

 

Document relacionat:
Dossier de premsa: Barcelona posa en marxa el Canòdrom Parc de Recerca Creativa





Paraules clau

Alcalde Trias/ Canòdrom/ creativitat/ innovació/