Horta-Guinardó crearà una Xarxa Bàsica de Vianants per connectar els principals serveis del territori amb recorreguts accessibles : Servei de Premsa

Horta-Guinardó crearà una Xarxa Bàsica de Vianants per connectar els principals serveis del territori amb recorreguts accessibles

18/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte d’Horta-Guinardó ha elaborat un Pla d’Accessibilitat que té com a proposta central la creació d’una Xarxa Bàsica de Vianants. Aquesta xarxa estarà formada per eixos que connectaran centres d’interès i on actualment ja existeix un gran nombre de desplaçaments. En la seva majoria uniran parades de metro, centres cívics, casals de gent gran, biblioteques i mercats amb els corredors comercials i els barris residencials. La Xarxa Bàsica de Vianants té l’objectiu de relacionar els enclavaments més importants d’una manera eficaç, pràctica i entenedora pels ciutadans.

Francina Vila, ha explicat que el Pla d’Accessibilitat forma part del Pla d’Actuació del Districte i ha destacat que també sorgeix de les diferents demandes que els veïns i veïnes del territori han anat exposant per a millorar l’accessibilitat de l’espai públic. En aquest sentit, Vila ha assenyalat que “compartirem aquestes propostes amb els nostres veïns i veïnes a través dels espais de participació per poder millorar els eixos i les zones prioritàries d’actuació”.

La xarxa d’itineraris, verticals i horitzontals, que travessarà el districte està justificada per criteris de connectivitat i continuïtat; l’arbrat, parcs i zones verdes; i el paisatge urbà, els espais oberts i la qualitat ambiental. També existeixen criteris complementaris per definir una xarxa de vianants, com són l’amplada de les voreres; les cruïlles segures i còmodes; la pacificació del trànsit; el fàcil accés al transport públic; una il•luminació adequada; la senyalització dirigida als vianants; la neteja i el manteniment; el mobiliari urbà i paviments de qualitat.

 

Descarregar nota de premsa en format PDF





Paraules clau

accessibilitat/ Horta-Guinardó/ vianants/