L’Alcalde Trias aposta per continuar transformant Barcelona per a les persones “des de la revolució del sentit comú” : Servei de Premsa

L’Alcalde Trias aposta per continuar transformant Barcelona per a les persones “des de la revolució del sentit comú”

19/02/2015



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcalde de Barcelona ha pronunciat aquest migdia una conferència- col·loqui al Círculo Ecuestre, sota el títol ‘El meu somni social i transformador per a Barcelona’. A l’acte hi han assistit, les tinents d’alcalde Sònia Recasens i Maite Fandos. L’alcalde ha recordat que en aquest escenari va pronunciar una conferència a l’equador del mandat, i ara, a tres mesos d’unes eleccions molt importants per a Barcelona, ha volgut fer partícips els presents del seu “somni social i transformador per a Barcelona”. Trias ha afirmat que potser pot sorprendre algú que un alcalde parli de somniar, però ha afegit que “el primer pas per poder transformar la ciutat és somniar”. “Si no somniem, potser podrem canviar algunes coses, però no les transformarem. La feina d’un alcalde és treballar per convertir aquests somnis en realitat. Això és el que hem estat fent els últims anys, i és el que vull seguir fent els propers anys”.

 

 

Trias ha explicat que quan va prendre possessió com alcalde va iniciar un canvi històric a Barcelona, “un canvi en les maneres de fer política, escoltant a la gent, un canvi tranquil, a la recerca de l’estabilitat en uns moments de dificultat. Un canvi per millorar, fet des del sentit comú”. En aquell moment es van prendre un seguit de mesures orientades a generar credibilitat i confiança, no fer dèficit, pagar a 30 dies, mantenir un nivell de deute baix i ser capaç d’invertir en projectes de futur. L’alcalde ha afirmat però que el repte més important que té la ciutat al que s’ha de fer front és el de la cohesió social, atenent les persones més vulnerables i que per fer-hi front s’ha incrementat el pressupost en polítiques socials.

Trias ha explicat que aquests anys, “en que hem construït el nostre projecte de la ciutat de les persones”, ha governat en minoria, “però no sols”, perquè al llarg del mandat ha pactat amb la majoria de grups. En aquest sentit, ha afirmat “governar amb 14 regidors, un govern fort, però no ha estat fàcil en un ciutat diversa i viva com Barcelona. El suport dels altres partits polítics ha estat important, i hem pactat tant amb el PSC com amb el PP i Unitat per Barcelona”, i ha agraït la responsabilitat d’aquests grups polítics. També ha recordat que a inicis de mandat es va constituir també la nova Àrea Metropolitana de Barcelona, “semblava impossible però és un model d’entesa i col·laboració amb els 36 municipis que la formen”.

Trias ha explicat que “ens ha tocat governar en una situació de crisi molt complicada” que ha generat un desequilibri entre les rendes més altes i les més baixes i s’ha ampliat el nombre de persones en situació de pobresa i en risc d’exclusió social. “La nostra missió és combatre aquestes desigualtats, fer una ciutat on progrés econòmic i justícia social vagin de la mà. Aquesta ha de ser la principal preocupació d’un alcalde”, ha destacat.

L’alcalde ha recordat quines van ser les prioritats que es va fixar a principi de mandat: la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, “feina, feina, feina i més feina”; l’atenció a les persones, especialment les més vulnerables, “perquè no hi ha progrés econòmic sense progrés social”; i fer que Barcelona funcioni, amb uns serveis de qualitat, i criteris de ciutat intel·ligent. I ha defensat l’acció del seu Govern que combina l’impuls al progrés econòmic i el benestar amb un ferm compromís amb la creació d’ocupació i polítiques socials ambicioses que ajuden els que no poden seguir. Trias ha remarcat que Barcelona és una ciutat d’èxit però té una taxa d’atur molt elevada, inadmissible. En aquest sentit, ha afirmat que a millor política social que tenim és la creació d’ocupació, “treballar per crear llocs de treball”.

L’alcalde també ha volgut deixa clar que “hem d’estar ben orgullosos de la ciutat on vivim. Una ciutat que manté uns nivells de benestar i qualitat de vida molt elevats. Això no és incompatible amb garantir unes polítiques socials ambicioses per ajudar aquells que no poden seguir”, perquè com ha remarcat un de les prioritat més importants és l’atenció a les persones, especialment les més vulnerables. En aquest sentit, ha explicat que aquest mandat s’ha incrementat un 43% el pressupost social de l’Ajuntament.

L’alcalde ha apostat per seguir “transformant la nostra ciutat i projectant-la entre les millors ciutats del món per viure i treballar”. I ha afirmat que en aquests moments difícils, “els polítics hem de treballar al costat de les persones, escoltant a tothom, fer la vida fàcil a la gent” . Trias s’ha definit com una persona ala que li agrada aplicar el sentit comú i ha afegit que “aplicar el sentit comú a la gestió de la nostra ciutat pot ser revolucionari. Aquesta és la revolució que proposo per la meva ciutat. La revolució del sentit comú, de fer les coses conjuntament, amb tothom que vol construir”. “Estem en condicions de fer aquesta revolució del sentit comú”, ha destacat Trias.

Trias ha afegit que “Barcelona és una ciutat en constant transformació i hem de seguir construint el nostre projecte de la ciutat de les persones” per això ha ressaltat la importància de tenir un govern fort, que no vol dir tenir 21 regidors – la majoria- , i s’ha mostrat convençut de poder guanyar les properes eleccions, amb un govern fort i estable, amb les idees clares i conscient de les potencialitats i del gran futur que té la nostra ciutat, “i que la gent se sumi a aquest projecte, sense renunciar al que hem estat fent i fer que Barcelona sogui cada dia millor”.

 

Document relacionat:
“El meu somni social i transformador per a Barcelona”. Intervenció inicial de l’alcalde en el dinar-conferència organitzat pel Círculo Ecuestre





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/ ciutat/