Barcelona acull dos Hackathons sobre smart cities aquest cap de setmana : Servei de Premsa

Barcelona acull dos Hackathons sobre smart cities aquest cap de setmana

20/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, organitzen ‘A Smart Cities Hackathon’, per dissenyar aplicacions relacionades amb l’àmbit de ciutats intel·ligents. Aquest esdeveniment internacional, que tindrà lloc del 20 al 22 de febrer, a la Sala Àgora del Campus Nord de la UPC, a Barcelona, i simultàniament a 27 ciutats d’arreu del món, s’emmarca dins la Global Urban Datafest.

En aquesta marató de tecnologia que durarà tres dies, el proper cap de setmana, es proposaran diferents reptes que els equips de treball multidisciplinaris, formats per un màxim de sis persones que poden ser estudiants, professionals i/o desenvolupadors, hauran de resoldre.

La iniciativa s’emmarca en el projecte europeu iCity , un projecte liderat per l’Ajuntament de Barcelona on també hi participen les ciutats de Gènova i Bolonya (a Itàlia) i d’altres partners com per exemple Cisco, Abertis Telecom, Citilab, UOC, etc. L’objectiu d’aquest projecte és facilitat l’obertura de sistemes d’informació públics per a ser utilitzats per organitzacions externes (per exemple empreses) per a realitzar serveis d’interès públic per a la ciutadania.

En aquesta Hackathon, el projecte iCity participa co-organitzant aquest esdeveniment i aportant-hi la plataforma iCity: una plataforma de programació que permet l’accés – controlat – als sistemes d’informació de les ciutats del consorci iCity (Barcelona, Bolonia i Gènova) i d’altres ciutats que s’hi ha afegit: Londres, Saragossa, Lamia, etc.

La marató tecnològica tindrà lloc del 20 al 22 de febrer, a la Sala Àgora del Campus Nord de la UPC.

 

L’Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts acull una marató per desenvolupar eines que millorin la salut o els hàbits de vida de la ciutadania en el sector dels SmartWatch

L’Ateneu de Fabricació de Les Corts acull, del 20 al 22 de febrer, el Hackathon # CampusinWatch14 amb el repte de desenvolupar les eines que milloren la salut o els hàbits de vida de la ciutadania en el sector dels SmartWatch i els Wearables.

Amb aquest Hackathon, Global InDevices vol promoure la generació de startups, de forma cooperativa amb empreses, universitats, entitats públiques i ciutadans en general, per innovar amb el desenvolupament de noves eines tecnològiques de mobilitat en el camp de la salut i del benestar.

Els participants en aquest Hackathon de Barcelona, que es farà a l’Ateneu de Fabicació Digital de Les Corts, competiran de manera simultània amb els de Berkeley (USA), Monterrey (Mèxic) i Còrdova (Espanya). Els millors projectes, participaran en l’esdeveniment 4YFN, en el marc del Mobile World Congress 2015 Barcelona.

El repte consisteix a desenvolupar una aplicació que sigui capaç de generar un gran impacte social en el camp de la salut (eHealth), de l’accessibilitat o de les necessitats de col·lectius amb discapacitats, amb l’ajuda dels enginyers de InWatch i els mentors.





Paraules clau

innovació/ smart cities/ smart city/