L’Ajuntament i la Universitat de Barcelona acorden la cessió de Can Ricart i Can Jaumandreu : Servei de Premsa

L’Ajuntament i la Universitat de Barcelona acorden la cessió de Can Ricart i Can Jaumandreu

20/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, han signat avui la cessió dels espais de Can Ricard i Can Jaumandreu a la Universitat de Barcelona. Aquesta cessió permet impulsar un dels projectes més importants de la Universitat de Barcelona, la creació del Parc de les Humanitats i Ciències Socials, en ple districte tecnològic 22@.

 

enviar_7350

 

L’Ajuntament de Barcelona cedeix a la Universitat aquests edificis durant 50 anys perquè el centre pugui desenvolupar activitats acadèmiques, de recerca, de transferència de coneixements, d’activitats científiques o tècniques o de prestació de serveis.

Can Jaumandreu, espai de 3.170 metres quadrats, acollirà properament les oficines de direcció i administració del Parc de les Humanitats i de les Ciències Socials i el Centre de Digitalització (CEDI) de la Universitat de Barcelona, que ara mateix es troba situat al Carrer Corsega. La funció del centre de digitalització és passar a suport digital el fons patrimonial de la Universitat de Barcelona. En aquests moments, el CEDI està desenvolupant un projecte del Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) a través de dos línies d’actuació: generar fitxers per posar-los a l’abast dels usuaris a través del portal Biblioteca Patrimonial Digital de la Universitat de Barcelona (BiPaDi), i de l’altra crear còpies digitals per a la preservació de fons patrimonials i documentals interns i externs a llarg termini. Can Jaumandreu també disposarà en els propers mesos d’espais polivalents de suport pràctic a la docència i experimentació que compartiran diferents ensenyaments d’arts, humanitats i comunicació, com ara platós multifuncionals, laboratoris multimèdia, sales d’innovació creativa i exposició.

Can Ricart, gran espai multimodular amb 6.780 metres quadrats cedits a la UB, acollirà en una primera fase els serveis tècnics audiovisuals, el servei de restauració de documents i llibres, part de l’arxiu històric de la Universitat de Barcelona i altres arxius de materials creatiu i audiovisual. En una segona etapa, Can Ricart oferirà espais multifuncionals per a seminaris i reunions, serveis especialitzats en tecnologies de so i imatge i espais de treball per a grups de recerca de la UB que realitzin projectes de transferència amb empreses i institucions, etc.

La Universitat de Barcelona assumeix el cost de les obres dins del Campus d’Excel•lència Internacional HUBc, des del que es va aprovar el finançament per al projecte. L’Ajuntament s’encarregarà de la realització de les obres d’urbanització, adequació dels espais exteriors, accessos i subministraments que siguin necessaris per a l’ús quotidià i normal del recinte.

Es preveu que abans de Setmana Santa, la Universitat de Barcelona instal·li les oficines de direcció del Parc de les Humanitats i Ciències Socials a Can Jaumandreu. La licitació d’obres per la remodelació de Can Ricart, que és Bé Cultural d’Interès Nacional, s’iniciarà al juny del 2015 i es calcula que en un any i mig es puguin remodelar completament les tres naus del sector sud de Can Ricart que utilitzarà la UB.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha assegurat que el projecte de la Universitat de Barcelona està plenament d’acord amb una ciutat que aposta per la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació. “Aquest és gran exemple de col·laboració”, ha manifestat Forn, que ha posat en valor la importància de combinar un projecte d’innovació i coneixement amb el manteniment del ric patrimoni cultural i fabril de la capital catalana.





Paraules clau

Can Jaumandreu/ Can Ricart/ universitat de barcelona/