L’alcalde Trias afirma que hem de ser capaços de discutir el futur del projecte de les Portes de Collserola per fer entrar la natura a la ciutat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que hem de ser capaços de discutir el futur del projecte de les Portes de Collserola per fer entrar la natura a la ciutat

20/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Lluís Comerón, han presidit avui la presentació del llibre “NATURBÀ. Barcelona Collserola, una relació retrobada”, publicat pel COAC amb lacol·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. A l’acte hi han participat el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, l’arquitecte en cap de l’Ajuntament, Vicente Guallart, i un dels autors de la publicació, Adolf Sotoca.

 

 

La publicació recull i posa en valor l’esforç de tots i cadascun dels 111 projectes presentats al Concurs de les Portes de Collserola, convocat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2011, i exposa qüestions clau per a la futura renaturalització de la ciutat. Les propostes recollides en aquest volum, així com les aportacions de diferents experts són una contribució al debat sobre la relació entre medi urbà i medi natural a la metròpolis contemporània.

L’alcalde ha destacat que “ara intentem fer entrar la natura a la ciutat i aquest és un canvi de mentalitat molt important. Per això fem l’aposta per les Portes de Collserola que és una cosa molt potent i que hem de ser capaços de discutir el seu futur” i ha afegit que “aquest llibre és un punt de partida extraordinari per tornar a pensar què fem i com ho fem, ja que aquell àmbit no es pot quedar com està i hem de buscar solucions noves”.

Trias ha assegurat que cal veure “com fer que la gent gaudeixi de la natura tot respectant-la“ i hem de fer que “la muntanya baixi a la ciutat i també a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que és un èxit”. A més, l’alcalde ha posat en valor que “hem de començar a treballar de debò des d’allà i ser capaços de crear una autèntica revolució metropolitana” i ha finalitzat recordant que cal “buscar formes d’entesa, col·laboració i compartir un espai tan extraordinari com és el Parc de Collserola”.

L’alcalde Trias ha explicat que “la façana del davant de la ciutat, el litoral, la vam començar a cuidar molt tard, allà hi havia les fàbriques i les barraques, i molta gent oblida el que hem sigut”.

Avui s’ha presentat una nova exposició permanent sobre la ciutat de Barcelona, situada al vestíbul de la seu del COAC. Aquesta instal·lació té com a protagonista una maqueta de Barcelona a escala 1/4.000, de 12 metres quadrats, sobre la qual s’explicaran propostes i conceptes de la ciutat a través de la projecció de diferents audiovisuals. L’alcalde ha expressat que “aquesta és una extraordinària maqueta, que sumada amb les noves tecnologies de la llum, dóna a entendre el que som i el que hem sigut”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ collserola/